„Din vise dragi, poeme” de Florentina Loredana Dalian

587
Sabin Pautza
Sabin Pautza

ganduri dulci amarui florentina dalian rubrica leviathan.roFestivalul-Concurs de Interpretare a Liedului și Dirijat ”Ionel Perlea”, Slobozia, mai 2018

În prima zi de festival, după evoluția concurenților, în recital mezzosoprana Claudia Codreanu (prima câștigătoare a Festivalului-Concurs ”Ionel Perlea”, în anul 1992, acum, membră a juriului la secțiunea interpretare), acompaniată de pianista Inna Oncescu.

Unul dintre liedurile interpretate cu măiestrie a fost compoziția maestrului Sabin Pautza, directorul festivalului: ”Din vise, dragi poeme”, pe versuri de Vasile Filip. Un lied despre care compozitorul afirmă că este, de fapt, o romanță (dar ce romanță!) pe care nu e ocazie să-l ascult și să nu mă emoționez puternic. Dar se pare că place tuturor.

La sfârșitul recitalului, domnul Sabin Pautza, aflat în apropiere, ne face o mărturisire interesantă: ”Și dacă ați ști cum l-am scris! Așa, într-o doară. Venise un amic de la radio să-mi arate că a scris și el o poezie și să mă uit pe ea… L-am compus așa, dintr-o suflare, la o bere. Altele, la care am muncit zile-n șir, nu mi-au ieșit așa și n-au avut atâta succes.” Păi da! Dacă n-am ști cum e cu inspirația, cu aripa de înger care-și face simțită prezența, ori să-i spunem cum om vrea, atunci am putea crede că berea aia a fost de vină. Nici nu mai contează, câtă vreme rezultatul bucură atâta lume și probabil o va mai face ani mulți.

Slobozia, 3 mai 2018

Vezi arhiva rubricii Gânduri dulci-amărui de Florentina Loredana Dalian

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.