„Eu, tu şi Brăila” cu „Nino Nino” la Clubul de Vacanţă

63
reportaj nino nino braila 16 iulie 2021
Brăila, 16 iulie 2021

logo zambetul uneste articoleUna dintre activităţile de succes ale proiectului „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, este Eu, tu şi Brăila” pe care copiii din grupul artistic „Nino Nino” şi-au însuşit-o cu pasiune şi seriozitate. Îmbinând cunoaşterea cu dorinţa de-a fi reporteri, prin joacă, copiii îşi iau responsabilităţi, comunică cu trecătorii, îşi dezvoltă modul de exprimare, iar odată cu ei cunoaştem şi noi mai bine oraşul şi, iată, scopul educaţional al proiectului este realizat.

Vineri, 16 iulie 2021, „Atelierul Nino Nino” din seria de activităţi ale Clubului de Vacanţă organizat de biblioteca judeţeană şi-a continuat activitatea de educaţie în vacanţă cu reportajul amintit mai sus, în Grădina Mare a oraşului Brăila.logo bibl jud braila

În curtea bibliotecii, după o atentă instruire cu ce au de făcut, Lică Barbu le-a distribuit copiilor întrebările pe care urmau să le pună brăilenilor în parc, redactate pe câţiva „fluturaşi” cu răspunsurile corespunzătoare. Cu zâmbetul luat ca stindard şi cu riscul de a fi devoraţi de ţânţari, copiii au plecat spre Grădina Mare, un parc aflat în apropierea Dunării.

Întrebările au fost foarte simple. Răspunsurile au fost mai complicate, cei întrebaţi nu prea au ştiut să le dea. Nu-i nimic. Au învăţat şi ei, şi copiii.

Pentru a vă domoli curiozitatea, iată şi întrebările: „Cum se numea la început Castelul de Apă din Grădina Mare?”, „De unde vine expresia «aiurea-n tramvai»?” şi „Cine a fost Pazvante Chioru’?”

Ce a ieşit din acest reportaj veţi afla vizionând videoclipul atașat la acest articol, realizat prin filmările de la faţa locului de Cristina Paraschiv şi de Lică Barbu.

Mulţumim copiilor Theodora Alina Calu, Nira Guedenon, Alma Guedenon, Rareş Ionuţ Dobrescu, Irina Alexandra Baba, Amalia Ioana Ichim, Maya Iordache, Daria State, Anca Voinea, Roxana Ioana Dan, Lucas Gavrilescu şi Marina Karina Christine Zaharia care au participat la această activitate şi promitem să vi-i prezentăm pe cei noi veniţi la „Nino Nino” în articolele viitoare, prin descrierea lor în portrete caracteristice spiritului echipei. Cu tot cu poză.

Ţânţarii din parc şi-au luat lumea în cap, plecând spre alte zări, când au văzut cu ce copii au de-a face la „Nino Nino”.

Bye, bye!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

zambetul uneste

   

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.