Festivalul Național de Teatru 2019 – sfârșit de ediție

54

Motto: Teatrul, clipa magică a Istoriei

S-a încheiat încă o ediție a Festivalului Național de Teatru: a 29-a (18 – 27 octombrie 2019).

În cele zece zile de festival au fost oferite publicului 101 evenimente care s-au bucurat de participarea a peste 3000 de invitați: artiști, tehnicieni, critici de teatru, directori de festivaluri și instituții teatrale, jurnaliști, oameni de cultură, voluntari sau invitați speciali din străinătate. Peste 25 000 de spectatori au umplut sălile celor aproape 50 de spații teatrale și expoziționale, iar întâlnirile speciale propuse s-au bucurat de un mare interes, fie ele conferințe, dezbateri, expoziţii, proiecţii speciale de film, evenimente editoriale, ateliere sau animatele întâlniri între artiști de la Clubul Festivalului.

Echipa FNT le mulțumește tuturor celor care s-au implicat în orice fel în sprijinirea și promovarea Festivalului.

Pentru al cincilea an consecutiv, Festivalul Național de Teatru s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Le mulțumim finanțatorilor, producătorilor festivalului, partenerilor și sponsorilor noștri, fără de care acest festival nu ar fi putut avea loc. Le mulțumim partenerilor de tradiție, broadcasterului oficial și partenerilor instituționali, care au găzduit evenimentele FNT cu multă generozitate în spațiile lor, asigurându-se, prin echipele lor profesioniste, că festivalul este o experiență extraordinară pentru public.

Fără sprijinul partenerilor media, din țară, dar și internaționali, care au preluat informația despre festival pe propriile canale și în social media, impactul evenimentelor noastre în rândul publicului ar fi fost mult diminuat.

Și nu în ultimul rând, îi mulțumim publicului care a validat proiectul nostru, demonstrându-ne că este nevoie de un timp și de un loc în care trebuie să fim împreună pentru a ne bucura din plin de creativitatea artiștilor.

”Magia există în fiecare clipă. Depinde doar de noi, oamenii acestei societăți, să înțelegem mesajul și să acceptăm să pătrundem fără nicio prejudecată în orice formă de ficțiune. Lumea e tulburată peste tot, se întâmplă lucruri teribile în noi, cu noi, în jurul nostru. Mesajul pe care această ediție a vrut să îl transmită la 30 de ani după Decembrie 1989 rămâne acesta: Teatrul ESTE clipa magică a Istoriei, iar valoarea rezistă pentru că există oameni care să îi ducă povestea mai departe.”Marina Constantinescu, director FNT.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 29-a, ediție desfășurată sub înaltul patronaj al Preledintelui României

18 – 27 octombrie 2019 

Organizatori, parteneri

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Primăria municipiului Bucureşti

PRODUCĂTORI: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

PARTENERI: Institutul Cultural Român, ITI – Centrul Român al Institutului Internaţional de Teatru

BROADCASTER OFICIAL: Trinistas TV

PARTENER MEDIA PRINCIPAL: ADEVĂRUL

SPONSORI: Help Net, DEDEMAN, Aqua Carpatica, Domeniile Blaga, Madd Electronics

PARTENER PRINCIPAL: MOL România

PARTENERI DE TRADIŢIE: Societatea Română de Radiodifuziune, RFI România

CU SPRIJINUL: ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București

PARTENERI INSTITUŢIONALI: Teatrul Odeon, Teatrul  ”L. S. Bulandra”, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Centrul Educațional Replika, UNTEATRU, Teatrul ACT, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Excelsior, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul ”Nottara”, Teatrul Evreiesc de Stat, ARTMARK, Teatrul de Comedie, Librarium, UNATC, Galeria Rotenberg-Uzunov, Restaurant Angelo Grasso

PARTENERI MEDIA INTERNAŢIONALI: Radio Europa Liberă, Deutsche Welle,

PARTENERI MEDIA: PRIMA TV, Radio Trinitas, Radio Clasic, Mișcarea de Rezistență, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Femeia, Cosmopolitan, Ziarul Metropolis, Phoenix Media, Modernism, Unica, Avantaje, TVmania, Elle

PARTENER DE MONITORIZARE: MediaTrust.

Comunicat al UNITER

Vezi arhiva Festivalul Național de Teatru 2019  

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.