„În pustietatea cuvintelor” (83) de Nicolae Lotreanu

45
schimbare aforisme

logo al treilea ochiObsesia schimbării

Astăzi peste tot este la modă schimbarea – o dinamică superficială care produce satisfacții de moment, dar reface mereu cercul vicios care a inspirat-o. Uneori este necesară durata unei generații pentru a observa că nu a fost benefică. Produce însă profit financiar sau politic de moment, dar adeseori împiedică evoluția firească și reală a vieții sociale ori personale. Consistente sunt cu adevărat transformarea, evoluția și devenirea. Dar cer calități umane, parcă din ce în ce mai rare.

Nimic nu este mai periculos, pentru evoluția firească a umanității, decât… schimbarea! Ea se produce prin voința oamenilor și este călăuzită de interese, nu de conștiință. Fie că dezvoltă domenii distructive, fie că sunt determinate de grupuri umane cu scopuri sectare, fie de revolte oarbe, fie, pur și simplu, de plictiseală, de voluntarisme globaliste, schimbările tulbură devenirea omului într-un mediu stimulativ pentru natura umană. Efectele lor, cumulate ciclic, conduc, implacabil, spre stări sociale din ce în ce mai conflictuale și sporesc riscul unor catastrofe.

Reacția animalului la frică: atacă sau fuge; a omului, dă și fuge!

Frica, însoțită de ignoranță, inițiază o catastrofă.

 Libertatea nu este un dar, ci o cucerire în lungul drum al devenirii individului ca om. „Dăruită”, devine o nouă sclavie, fie din ignoranță, fie din neputință.

 Învățul, ca și dezvățul sunt reflexe interioare guvernate de conștiință.

 Occidentul s-a adaptat rapid la jocul nostru național „Cine pe cine păcălește?” Dar va afla curând că acesta este pierzător pentru toți participanții. Poate, chiar înaintea noastră!

 Se pare că există, totuși, oameni pe planeta noastră. Dar sunt atât de puțini, încât cu greu pot fi descoperiți!

Arhiva rubricii Al treilea ochi de Nicolae Lotreanu

Arhiva rubricii Receptare și comunicare de Nicolae Lotreanu

Vezi și arhiva rubricii Patologie politică: realități românești de Nicolae Lotreanu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.