„În pustietatea cuvintelor” (85) de Nicolae Lotreanu

52
nicolae lotreanu (1)

logo al treilea ochi Cele mai abominabile crime sunt mereu ilustrate și repetate pe ecranele media. Zilnic, crima este cea mai importantă știre! Un om dintr-o altă zonă spațio-temporală, dacă ar nimeri, instantaneu, pe această planetă, fie ar fi în culmea beatitudinii sanguinare, fie s-ar întreba stupefiat: oare ce fel de creaturi suntem noi?

Dar cine ar îndrăzni să încerce o schimbare? Mai degrabă s-ar sinucide, înainte de a fi aruncat la câinii violenței totalitare. Mă mir că nu am înnebunit încă cu toții. Deși, dacă i-am crede pe psihiatri, mai toți suferim de o boală psihică. Încercați numai să consultați lista nesfârșită a psiho-patologiei…

 O idee care te pune pe gânduri e o sursă de îmbogățire spirituală. Este o impietate să ceri argumente sau explicații.

 În devenirea omului, reîntoarcerile la sânul naturii-mame sunt vitale. Doar aici poate fi recuperată autenticitatea cunoașterii. Bibliotecile și vicisitudinile social-politice o afectează continuu.

 Trăim într-o societate bazată pe diviziune, competiție și conflict. Nu atât regimurile politice sunt responsabile, ci o criză perpetuă, cu origini ancestrale, a condiției umane.

 De fapt, murim puțin în fiecare noapte, iar fiecare dimineață este o înviere.

 Prea mulți oameni cred că tot ce ne dă natura este gratis. E drept, nu ne cere bani, ci „doar” inteligență și bun-simț. Cam scump, aș zice…

 Ca să te poți orienta în această lume după criterii și nu după oportunități, este bine să urmărești spirala priorităților la vârful societății. Aici, totul este discutabil, dar se poate descoperi ușor o tendință: omul coboară vertiginos pe această spirală.

Arhiva rubricii Al treilea ochi de Nicolae Lotreanu

Arhiva rubricii Receptare și comunicare de Nicolae Lotreanu

Vezi și arhiva rubricii Patologie politică: realități românești de Nicolae Lotreanu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.