La mulţi ani, Primăvară!

127
Grupul artistic ”Nino Nino”, 1 martie 2020, Brăila
Grupul artistic ”Nino Nino”, 1 martie 2020, Brăila

logo zambetul uneste articole”Bobocii” florilor de la grupul artistic ”Nino Nino” şi-au deschis corola în aceste zile luminoase de început de primăvară. Petalele lor, în nuanţa culorilor din curcubeu, şi-au petrecut zâmbetul copilăresc într-o mireasmă vie a bucuriei.logo bibl jud braila

”Minunăţia” acestor trăiri a avut loc sâmbătă, 29 februarie 2020, când toate fetiţele s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludodecă, pentru a-şi ura gândurile de primăvară şi pentru a primi în dar câte un mărţişor şi câte o ciocolată de la Asociaţia Culturală Leviathan prin colaboratorul său, Lică Barbu, coordonatorul proiectului ”Zâmbetul uneşte”. Mare bucurie, normal, drept pentru care l-au pupăcit pe Şefulică şi au mulţumit cu drag membrilor asociaţiei, cei care sunt mereu în preajma lor care, chiar dacă sunt la distanţă mare de aceşti copii, sunt totuşi aproape.

Lică Barbu și Grupul artistic ”Nino Nino”, 29 februarie 2020, Brăila
Lică Barbu și Grupul artistic ”Nino Nino”, 29 februarie 2020, Brăila

Activitatea de sâmbătă s-a desfăşurat cu multă implicare. În afara jocului mereu preponderent la orice întâlnire, fetiţele, în timpul repetiţiei la momentul umoristic ”Cucucule, pasăre surdă”, au venit cu elemente noi la glume, la mişcarea scenică, la de toate, ceea ce li s-a confirmat că doar prin muncă şi dese repetiţii valoarea actului artistic devine din ce în ce mai bună.

”Minunăţia” a continuat duminică, 1 martie 2020, când boboceii de la ”Nino Nino” s-au deschis şi mai mult, în ciuda frigului de afară, pornind pe străzile Brăilei în cadrul iniţiativei ”Eu, tu şi Brăila”, să-şi realizeze reportajul pe care l-au început de patru duminici încoace.

Dar nu acesta a fost motivul pentru care au înfruntat frigul, ci dorinţa de a împărtăşi cu brăilencele sosirea primăverii, aşa cum e sărbătorită în calendar.

Cu zâmbetul pe buze, ”Nino Nino” a dăruit ghiocei fetelor şi femeilor urându-le ”La mulţi ani, Primăvară!”, neuitând să le pună şi întrebări ca orice reporter sadea.

Ce întrebări le-au pus fetiţele brăilencelor puteţi afla vizionând videoclipul din acest articol.

Nu puţine au fost greşelile de exprimare la adresarea întrebărilor, cât şi dezacordurile gramaticale pe care, hai să spunem, de emoţie, din timiditate, reporteriţele le-au comis în faţa interlocutoarelor. Nu-i nimic. Vor învăţa din asta. Cum? Cum altfel decât într-un alt program de activitate pe care Lică Barbu doreşte să-l iniţieze în cadrul proiectului, denumindu-l sugestiv ”Vorbeşte corect româneşte!”. De ce nu? Mai învaţă şi el câte ceva.

Şi asta cât mai curând, pentru că vor mai avea loc şi alte reportaje şi nu de alta, dar fetiţele vor să fie reporteriţe perfecte.

Săptămâna aceasta se anunţă plină de activitate. Şi repetiţii, şi înregistrări de cântece, şi reportaje de 8 martie, şi joacă, şi ce-o mai fi.

Vă aşteptăm cu mult drag, ”boboceilor”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.