Lansarea volumului ”Privirea din afară. Spre știință și pe alături, în România de dinainte” (10 septembrie 2018, București)

275
Doru Margineanu - Privirea din afara

Editura Vremea și Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită luni, 10 septembrie 2018, de la ora 19.00, la lansarea volumului ”Privirea din afară. Spre știință și pe alături, în România de dinainte” de Doru Mărgineanu.

Vor vorbi: Doru Mărgineanu, Silvia Colfescu (director, Editura Vremea), Claudia Drăgănoiu (redactor-șef, Editura Vremea). Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.

”La intrarea în al optulea deceniu de viață, am simțit dorința să întreprind o călătorie înapoi în timp, spre a le revedea pe primele patru, trăite în România. Cartea de față consemnează retrăirea vremurilor și locurilor unde s-au desfășurat întâmplările care mi-au jalonat cursul vieții din copilărie și până când cvadragenarul, care eram în 1988, și-a asumat o schimbare abruptă a acelui curs. Evenimentele sunt evocate așa cum au fost, fără vreun adaos ficțional, iar persoanele sunt indicate cu prenume și inițiale reale, sau chiar cu numele complet. Am optimismul să îmi imaginez că printre tinerii născuți după anii la care mă refer pot fi unii curioși să viziteze lumea dispărută, alături de un însoțitor mai neutru decât părinții și bunicii lor, care sunt expuși frământărilor vieții din România de azi. Pe de altă parte, am și optimismul să sper că un cititor mai vârstnic își va putea regăsi, odată cu mine, trăiri și gânduri proprii din acea lume.” – Doru Mărgineanu.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.