Moş Nicolae la „Nino Nino”

97
5 dec 2021 mos nicolae

logo zambetul uneste articoleA devenit o tradiţie. Acesta este al treilea an în care grupul artistic „Nino Nino” organizează întâlniri speciale în Ajun de Moş Nicolae.

Aşa s-a petrecut şi în ziua de duminică, 5 decembrie 2021, zi în care patru fetiţe din grup s-au întâlnit cu Lică Barbu, coordonatorul grupului „Nino Nino”, la statuia Ecaterinei Teodoroiu aflată în imediata apropiere de Primăria Brăila, unde edilii Brăilei au organizat un târg tradiţional de iarnă şi au amenajat un părculeţ cu un pom de iarnă, plin cu beculeţe.logo bibl jud braila

De precizat că, la „Nino Nino” au rămas doar opt fetiţe şi sperăm să rămână în continuare, mulţumindu-le că au înţeles adevăratul sens al activităţilor de grup şi, prin implicarea lor mai dinamică, vom reuşi ca în perioada următoare să obţinem mai multe succese cu proiectul „Zâmbetul uneşte” aşa cum am realizat de doi ani şi jumătate încoace şi asta depinde în primul rând de părinţii copiilor care ne pot sprijini în demersul acestor activităţi educativ-culturale însoţind copiii la această „joacă” numită ,„Nino Nino”. De restul ne ocupăm noi.  

După ce au stat la discuţii privind activităţile viitoare de grup, cum ar fi repetiţia la un colind pentru care sperăm să găsim un loc pentru a colinda, şi constituirea unei echipe de reporteriţe începând cu luna ianurie a anului viitor, echipă ce va realiza interviuri, reportaje audio sau filmate şi documentare despre istoria Brăilei, Lică Barbu le-a dăruit copiilor nuieluşa tradiţională a lui Moş Nicolae ornată cu fundiţă roşie.

Ca să ştie dacă au fost obraznice anul acesta, fetele trebuie să pună nuieluşele într-o vază cu apă şi dacă înmuguresc până la Crăciun înseamnă că au fost cuminţele. Dacă nu, vom avea de discutat despre această situaţie. Vrăbiuţa a recunoscut din prima că nuieluşa ei nu va înmuguri. Ştie ea ce ştie!

Lică Barbu le-a prins de mâini pe fetiţe şi împreună au colindat la târgul de iarnă, cumpărându-le fetelor dulciuri, suveniruri şi ca să se mai încălzească oleacă, au savurat împreună un Kurtos, cozonac secuiesc, cald şi pufos. Mmmm! O delicatesă.

Vremea rece nu a fost o piedică pentru grup și nu a afectat în niciun fel atmosfera caldă de prietenie dintre copii şi Lică Barbu, dar pentru că Marina Karina Christine Zaharia era îmbrăcată mai subţirel şi tremura toată, am hotărât să încheiem activitatea mergând fiecare spre casele lor.

Şefulicuţă le-a însoţit pe Daria State, Nira Guedenon şi Alma Guedenon până la scara blocului unde locuiesc. De ce? Simplu. Pentru că sunt vecini.

Iar pe drum, ca de obicei, vecinele lui ascultă poveştile lui Lică Barbu. Acum au aflat povestea despre Moş Nicolae. Bineînţeles, însoţită de multe întrebări la care fetele aşteptau răspunsuri. Grea încercare pentru Şefulicuţă, dar nu imposibilă. O poveste naşte altă poveste şi timpul trece mai blând şi fascinant.

Bucuria acestor întâlniri cu copiii vine din comunicare, din prietenia deschisă, din sinceritate, din dorul de copilărie, iar copiii care primesc în fiinţa lor tandreţe şi afecţiune știu că povestea magică va dăinui o veşnicie în amintirile lor.

La mulţi ani, Moş Nicolae! La mulţi ani, „Nino Nino”!   

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.