Știri: Seria „Pagini de istorie” – Comunitatea evreiască din Odorheiu Secuiesc (7 decembrie 2021, Tel Aviv, online)

23
afis odorhei

logo rubrica historia leviathan.roCa urmare a succesului de care s-au bucurat episoadele precedente ale seriei „Pagini de istorie” în rândul publicului, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă această serie de evenimente dedicate comunităților evreiești din România, precum și moștenirii culturale evreiești de pe teritoriul țării României.

Următoarea ediție va fi dedicată patrimoniului cultural și istoric al comunității evreiești din Odorheiu Secuiesc, precum și memoriei supraviețuitorilor Holocaustului din această localitate. Evenimentul, moderat de Martin Salamon, director ICR Tel Aviv, va avea loc marți, 7 decembrie 2021, de la ora 17.00, în limba română, prin live streaming pe pagina oficială de Facebook a ICR Tel Aviv: https://www.facebook.com/icr.telaviv/ și se va bucura de participarea E.S. domnul Radu Ioanid, Ambasadorul României în Statul Israel.

Programul manifestării va cuprinde:
Martin Salamon, director ICR Tel Aviv: Cuvânt de deschidere
Radu Ioanid, Ambasadorul României în Statul Israel: Bezid, satul scufundat al secuilor sâmbetiști
Novák Csaba-Zoltán, istoric: Comunitatea evreiască din Odorheiu Secuiesc
Fecsö Zoltán, regizor: Să ne privim în fațăproiectul unui film documentar

În cadrul programului, vor fi proiectate materiale video și vor avea loc discuții despre continuarea proiectului cinematografic Să ne privim în față, dedicat păstrării istoriei comunității evreiești din Odorheiu Secuiesc, cu accent pe mărturiile supraviețuitorilor Holocaustului.

Comunicat al ICR Tel Aviv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.