”Nino Nino” are experienţă

120
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

logo zambetul uneste articoleTitlul pe care l-am pus nu este pur şi simplu ales la întâmplare. Este o constatare a activităţilor cultural-artistice acumulate încă de la începutul înfiinţării grupului ”Nino Nino”.

Toate testele de-a jocul cu arta, în care s-au desfăşurat competiţii cu dorinţa de a fi mai bun şi mai talentat, au dat roade. Copiii au prins firul important al proiectului ”Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan la Bibiblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă şi vin la întâlniri cu idei, cu propuneri, implicarea lor fiind scopul important al proiectului. Asta înseamnă că au prins experienţă şi acasă îşi fac ”temele”, având mereu în preocuparea lor spiritul ”Nino Nino”.logo bibl jud braila

Îndrăznim să spunem așa dată fiind participarea lor tot mai responsabilă la activitatea grupului.

Lică Barbu, coordonatorul grupului, primeşte zilnic telefoane, atât de la copii cât şi de la părinţi, pentru a afla când, de ce şi cum. ”Nino Nino” a devenit important în viaţa lor.

Privit din afară, ”Nino Nino” pare un grup de copii pus pe şotii, joacă şi năzbâtii, ceea ce este foarte firesc, dar peste toate chiotele lor care zguduie toată biblioteca, activitatea cultural-artistică decurge normal.

Lică Barbu nici nu se mai oboseşte să-i domolească atunci când are ceva de propus sau de transmis indicaţii. Chestia cu ”pe o ureche îi intră şi pe alta-i iese” nu funcţionează la ”Nino Nino”. Copiii, chiar dacă sunt prinşi în ”ţopăială” recepţionează tot ce li se prezintă, fără tăgadă. Ba mai vin şi cu idei novatoare, iar asta este excepţional la ”Nino Nino”.

Constatarea că ”Nino Nino are experienţă” a venit recent, vineri, 4 octombrie 2019, când Cristina-Eutalia Mincu (Clopoţica) a propus un interviu celorlalţi colegi punându-le o interesantă întrebare: ”Dacă ai putea să inventezi ceva folositor omenirii, ce ai inventa şi de ce?”  Clopoţica a devenit spontan o reporteriţă sadea şi cu aparatul de filmat pornit, a trecut la acţiune. Toată povestea acestei întrebări o puteţi viziona în videoclipul postat în acest articol.

Nectarie Spânu, 7 ani, Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Brăila
Nectarie Spânu, 7 ani, Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu”, Brăila

Şi tot vineri, Nectarie Spânu (Nectarină) ne-a făcut o plăcută surpriză dăruindu-ne o cutie plină cu bomboane de ciocolată. Motivul? Nectarină împlinea 7 anişori. Uraaa! Toţi copiii au năvălit peste el, dar şi peste bomboanele lui, ca să-l pupăcească şi să-l ”lamulţănească” cu drag. A urmat un ”Mulţi ani trăiască!” cântat în cor, avându-l ca dirijor pe Licuţă care nu a rezistat tentaţiei de a ciuguli o bombonică cu tot diabetul lui. Ce sacrificiu, domnule!

De vineri, membrii grupului ”Nino Nino” au intrat în două concursuri, iar sâmbătă, 5 octombrie 2019, Miruna-Gabriela Matei (Perluţa) a dat startul la concursul de desene fiind prima pictoriţă care a prezentat lucrările cu tema ”Lumea lui Licuţă”. Minunatele desene au fost postate pe pagina ”Zâmbetul uneşte” de pe Facebook, dar şi în acest articol, aşteptând aprecierile dumneavoastră pentru ca Perluţa să devină cea mai cea.

Giulia Orăşanu, 9 ani, Liceul cu Program Sportiv Brăila
Giulia Orăşanu, 9 ani, Liceul cu Program Sportiv, Brăila

Înscrierile la ”Nino Nino” nu mai contenesc şi iată că la poarta grupului a bătut o fetiţă micuţă de statură. Presupuneam că ar avea 5-6 ani. S-a prezentat timidă ca fiind Giulia Orăşanu, că are 9 ani şi că învaţă la Liceul cu Program Sportiv Brăila. Pam-pam! În curând va veni şi o poreclă.

Bravo, Giulia! Scuzaţi! Am spus ”bravo” anticipând evoluţia ei prin interpretarea a două melodii, una de muzică populară şi o scurtă arie din opera Traviata.

Ce mai! Avem şi o cântăcioasă de operă.

Lică Barbu a propus copiilor, dar şi părinţilor, vizionarea unei piese de teatru la Teatrul Municipal ”Maria Filotti” Brăila. Sărind în sus de bucurie, dar nu şi părinţii, copiii au înţeles că vor merge să vizioneza piesa Jocul de Dimitar Marinov Dimitrov, unde vor afla ce se poate întâmpla atunci când personajele dintr-un joc pe calculator intră în realitate şi un jucător pe calculator poate schimba istoria unui vechi regat.

Piesa de teatru are următoarea reprezentaţie pe data de 24 octombrie 2019 şi cu mic cu mare, majoritatea membrilor grupului, dar şi părinţii vor merge la spectacol.

A rămas ca Lică Barbu să se ocupe de organizare. Ce altceva are de făcut, că doar e pensionar?

Vă aşteptăm la teatru, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.