”Nino Nino”, grup artistic din ce în ce mai mare

170
15 iunie 2019, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila
15 iunie 2019, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila

logo zambetul uneste articoleData stelară, 15 iunie 2019, ora 11.00. La Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludodecă, un grup de copii, aparent gălăgioşi, explorează minunea artistică a scenei prin cântec, dans şi jocuri spontane, scotocind noile scenarii prezentate de prozatorul brăilean Lică Barbu, iniţiatorul proiectului ”Zâmbetul uneşte”, lansat de Asociaţia Culturală Leviathan.logo bibl jud braila

Ce minune! Ritm, glume, muzică, totul într-o originală prezentare artistică. Nerăbdători, copiii au trecut la interpretat textele noi. Cum? Foarte simplu. Pe un ecran special s-au vizionat câteva filmuleţe potrivite scenariilor prezentate. Patrick Dîrnea s-a strâmbat un pic a plictiseală şi tocmai acest gest l-a propulsat în rolul unui personaj potrivit scenariului. Nici nu şi-a dat seama. Sara Dîrnea, sora lui mai mare, l-a privit indiferentă, ştiind cu cine are de-a face.

Când s-a prezentat textul de cântat pe o melodie hip hop, talentul s-a dezlănţuit spontan. Toţi, dar toţi, s-au pus pe dans, fiecare cu stilul lui. Ce mai, un adevărat party părea a lua proporţii.

Spritele încinse la dans au fost domolite de Anastasia Moroianu prezentând tuturor desenele ei minunate. Oau!, veneau exclamaţii din ochii copiilor. Drept pentru care, Lică Barbu le-a fotografiat imediat pentru a le prezenta aici, în pagina grupului ”Nino Nino”, ”Zâmbetul uneşte”. Valenţe noi ale talentului artistic apar la fiecare întâlnire a grupului şi nu ai cum să scapi o aşa ocazie. Dar surprizele nu s-au terminat.

Opa! Ce surpriză drăguţă! La întâlnire, Lică Barbu a fost surprins când în toiul întâlnirii a apărut un bun prieten al lui, Virgil Matei, însoţit de nepoţica sa, Miruna-Gabriela Matei. Pam-pam!

Evident că a venit să se înscrie în grup, dar şi, ca să nu se lase mai prejos, să ne prezinte desenele sale de o măiestrie originală, parcă venite dintr-o lume a talentului nativ. Nu, greşesc. Fără ”parcă”.

Evident că au fost imortalizate în poze pentru a le prezenta aici. Ca o mărturie că vorbesc serios.  Pe bune şi pe adevăratelea!

Înscrierile în grup nu se mai opresc. Pe lângă Miruna, azi s-a înscris şi Sabin-George Preda care, timid, ne-a relatat cine este şi ce poate face în grup. La început timid, dar după ce s-a convins de atmosfera grupului, s-a dezlănţuit la dans şi veselie.

Lista de înscrieri e deschisă şi se pare că vor mai veni vreo cinci copii în grup. S-ar putea ca Lică Barbu să treacă la constituirea a două grupuri: ”Nino Nino-1” şi ”Nino Nino-2”. De ce nu?

De afară, prin lumina soarelui din ferestre, un zâmbet cald mângâia chipurile copiilor prinşi în duioşia dorului de a petrece frumosul din ei.

Vezi: La Brăila, ”Zâmbetul unește”

Primii pași în arta interpretării scenice

”Nino Nino” uneşte zâmbete

Știri: ”Nino Nino” trece la treabă (15 iunie 2019, Brăila)

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.