”Nino Nino” în ultima clipă de vacanţă

85
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, 21 iunie 2019
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila,

logo zambetul uneste articoleŞcoala se apropie cu paşi repezi. Unii copii îşi continuă drumul către noi descoperiri, iar boboceii fac primul pas în universul cunoaşterii.

La început de an școlar, Asociația Culturală Leviathan, prin reprezentantul său, Lică Barbu,  pune în ghiozdănelul fiecărui membru al grupului artistic ”Nino Nino” rechizite, gest simbolic față de acești minunați copii care au ales să-și petreacă o parte din timpul liber în cadrul proiectului ”Zâmbetul unește”, marți, 3 septembrie 2019 , la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.logo bibl jud braila

Grupul ”Nino Nino” mulţumeşte cu drag Puşei Roth, senior editor al revistei ”Leviathan” şi lui Costin Tuchilă, președinte executiv al Asociaţiei Culturale Leviathan – şi bineînţeles nelipsitele pupici pe care le vor primi cei doi cu ocazia probabilă a unei vizite efectuată cât de curând în această toamnă.

Aşadar, în zilele de 3 şi 4 septembrie 2019, copiii de la grupul artistic ”Nino Nino”, împreună cu Lică Barbu, vor număra ultimele clipe de vacanţă şi vor stabili noul program de lucru dat fiind că unii învaţă dimineaţa, iar alţii după-amiaza. Intenţia este de a stabili activitatea în ziua de sâmbătă dimineaţa, iar duminica, cu bucuria jocului luat ca partener, copiii vor merge prin oraşul Brăila, în unele locuri de agrement cu posibilităţi de joacă.

De asemenea, având în vedere că mai toţi copiii s-au întors din vacanţă şi vor fi prezenţi sută la sută, se va trece cu responsabilitate la repetiţiile momentelor artistice stabilite încă de la începutul proiectului.

Nu vor lipsi obişnuitele teste artistice pe care copiii le adoră deja ca pe minunate jocuri noi. Următorul test, pregătit de Lică Barbu, este un joc muzical în care copiii vor interpreta, pe orice melodie cunoscută sau creată de ei, o scurtă prezentare despre cine sunt şi ce fac de obicei.

Dacă timpul ne permite, vom sugera şi un test de pantomimă în care copiii vor mima cu imaginaţia lor obiecte, şi nu stări sau fapte, adică, de exemplu, să mimeze o furculiţă, un butoi, o minge sau oricare alt obiect la alegerea lor.

Lică Barbu Nino Nino

Câţiva copii s-au retras din activitatea grupului ”Nino Nino” pe motive pentru care nu cerem explicaţii. Așadar, acţiunea de înscriere a noi membri în grup continuă, cu precădere băieţi deoarece a rămas doar unul singur, hai şi Lică Barbu, şi nu că cei doi nu ar face faţă la ironiile fetiţelor, dar în anumite roluri din scenarii sunt necesari băieţi.

Cu speranţa că proiectul ”Zâmbetul uneşte” e pe drum bun, vă aşteptăm la noi zâmbete, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.