”Nino Nino” într-o clipă de ”Next Star”

253
Grupul artistic ”Nino Nino” la preselecția pentru emisiunea ”Next Star”, Galați, 22 ianuarie 2020
Grupul artistic ”Nino Nino” la preselecția pentru emisiunea ”Next Star”, Galați, 22 ianuarie 2020

logo zambetul uneste articole22 ianuarie 2020 este ziua pe care cele opt fetiţe de la ”Nino Nino” nu o vor uita toată viaţa, dar nu numai ele, ci şi celelalte fetiţe din grup care au stat cu inima strânsă de emoţie și părinţii copleşiţi de eveniment, odată cu participarea grupului la preselecţia emisiunii ”Next Star” care a avut loc la Galaţi. Dar ce spunem noi, toată Brăila era în inima copiilor de la ”Nino Nino”,  pregătiți pentru marea confruntare, gata să cucerească inimile juriului!

Cel mai ”inundat” de emoţii era Lică Barbu, ”vinovatul” principal al acestei minunate aventuri, începută cu câteva luni în urmă, cu proiectul ”Zâmbetul uneşte”, atunci când promitea ”marea cu sarea” care, încă de la ora trei dimineaţa, se învârtea într-un vârtej de gânduri grijulii pentru copiii lui, aşa cum îi place să spună, şi luat de pregătirea plecării spre Galaţi, a ieşit la pas încă de la ora 6.30, pe străzile Brăilei.logo bibl jud braila

La ora 8.00 fix, toată suflarea ”Nino Nino” era prezentă la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati”. Mulţumim doamnei bibliotecare Doiniţa Stanciu cât şi domnului director al bibliotecii, Dragoş Adrian Neagu pentru ajutorul acordat, de a ne pune la dispoziţie un autoturism pentru deplasarea la Galaţi. Situaţia transportului s-a rezolvat și cu sprijinul părinţilor Andreiei Scară, Roxanei Codreanu, Ilariei Turea şi Mirunei Matei, cărora le mulţumim pentru ajutor şi astfel, în doi timpi şi cu viteză legală, am însoţit cursul Dunării spre Galaţi, pe drumul de pe dig, în doar 30 de minute.

O zi spendidă ne-a deschis pofta de competiţie. Lică Barbu împreună cu doamna Codreanu, mama lui Licurici, ca ”şefi de coloană”, au ajuns primii la Hotel Faleza din Galaţi cu intenţia de a prinde primele numere de ordine pentru înscrierea la preselecţie.

Lume multă lume la înscriere. Cu moţuri în frunte, sala era plină de copii. Tensiune și stres şi la propriu, şi la figurat. Erau participanţi din patru judeţe.

Doamna Codreanu s-a transformat în secretara grupului ”Nino Nino” şi dă-i cu completatul formularelor de înscriere, alături de ceilalţi părinţi. Am reuşit să obţinem un loc bun şi am așteptat să ne vină rândul.

Grijuliu, Lică Barbu a mai încercat să facă o mică repetiţie a scenetei Înger, îngeraşul meu!, aşa, de chi-chi, căci oricum totul era ştiut la perfecţie.

Pentru a mai anima atmosfera, organizatorii de la Antena 1 au dat-o pe ţopăială. Un dirijor de dans i-a antrenat pe copii la chiote şi joacă, evident, pe fond muzical special pentru copii.

Licurici a fost şi ea între dansatori, dar oboseala cu plecarea de dimineaţă şi atmosfera sufocantă din sală i-au făcut rău. Imediat, mămica ei a aşezat-o la odihnă şi după o jumătate de oră şi-a revenit.

Tocmai la timp, deoarece în mijlocul copiilor a apărut Dan Negru, moderatorul emisiunii ”Next Star”. Explozie de bucurie şi chiote a cuprins tot hotelul, dar şi Dunărea care îşi vedea liniştită de cursul ei, la doi paşi de hotel.

Îmbrăţişări, pupici mulți, poze, glumiţe, dragostea pentru copii au fost ingredientele care au făcut din această preselecţie o adevărată sărbătoare. Evident, că de îmbrăţişările lui Dan Negru nu au ”scăpat” nici fetiţele de la ”Nino Nino”. Perluţa i-a recitat rolul ei din scenetă în care e vorba de Dan Negru Împărat.

Pentru a elibera mai mult spaţiul sufocant din acel loc, organizatorii au început preselecţia cu grupurile de copii. Primul care a intrat la filmare a fost… Cine? Grupul artistic ”Nino Nino”!

Emoţii cât cerul pe Lică Barbu şi pe părinţii copiilor. Nu aveau voie să intre şi asta îi făcea să transpire de emoţie.

Dar, gata! Fetiţele au ieşit bucuroase şi fericite. Nici nu ştiam pe care să o ascult despre interpretarea lor acolo, în faţa comisiei de preselecţie. Totul a mers perfect. Comisia a apreciat ineditul scenetei umoristice, mesajul educativ al textului şi joaca fetiţelor care se pregătesc pentru culcare în faţa unei rugăciuni. Pentru că asta este tot scenariul: o joacă.

Se putea ca Perluţa să nu scoată o perlă la ieşirea din faţa comisiei? Normal că nu. Şi le-a adresat organizatorilor, la ieşirea de la filmare, un inedit salut: ”Arrividerci!”

La preselecţie s-au înscris la individual Ema Popîrlan (Greieraş) şi Roxana-Ioana Dan (Roxi Foxi). Greieraş a interpretat parodia muzicală Eu am jantilică nouă şi a fost foarte apreciată de comisie pentru originalitatea ei, iar Roxi Foxi a interpretat un monolog din Coana Chiriţa, care a fost apreciat de asemenea de comisie pentru calitatea interpretării.

În concluzie, ce să mai spunem? Am făcut-o şi p-asta, na!

În speranţa unui răspuns  afirmativ de participare la emisiunea ”Next Star”, toate fetiţele din grup sunt pregătite de Lică Barbu cu un nou scenariu la fel de educativ şi inedit în care copiii cer oamenilor mari mai multă dragoste pentru copii, mai multă dragoste de Natură, de tot ce este viaţă pe acest Pământ, de linişte şi pace.

Arrivederci, ”Nino Nino”! Ne revedem în curând să ne urmăm visul.

Eu am jantilică nouă (Ema Popîrlan), click aici.

Monolog din Coana Chirița (Roxana Ioana Dan), click aici (de la min. 3.21).

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.