”Nino Nino” la joacă în parc

62
Grupul artistic ”Nino Nino” în Grădina publică din Brăila, 10 noiembrie 2019
Grupul artistic ”Nino Nino” în Grădina publică din Brăila, 10 noiembrie 2019

logo zambetul uneste articoleAşa cum am mai menţionat, proiectul ”Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludodecă, nu cuprinde numai activităţi artistice de scenă. Dorim ca prin acest proiect copiii să fie implicaţi într-un univers viu de educaţie şi cultură, să fie atraşi de plăcerea de a se juca așa cum o fac într-o recreaţie şi să vină cu drag la activităţile grupului ”Nino Nino”, nu cu intenţia de a-i solicita prea mult şi pentru că aşa trebuie să fie un copil educat astăzi.logo bibl jud braila

”Nino Nino” este o vacanţă permanentă şi orice copil se poate desfăşura aici cu toată bucuria copilăriei lui. Toate activităţile sunt planificate de copii, ei ţin în viaţă grupul. Copiii hotărăsc dacă textele pe care le primesc spre interpretare sunt pe placul lor, ei iau decizii privind activităţile în aer liber sau activităţile cultural-educative. Orice părere a lor contează.

Lică Barbu este doar coordonator.

Aşa au hotărât şi la invitaţia doamnei bibliotecare Doiniţa Stanciu de a participa la lansarea cărţii Erus şi Valea Recunoştinţei, scrisă de cunoscutul scrritor constănţean Alec Blanche, sâmbătă, 9 noiembrie 2019, la Palatul Lyra din Brăila.

Atmosfera de basm din timpul evenimentului a creat multe emoţii copiilor de la ”Nino Nino”. Au primit cărţi, fructe şi multe, multe zâmbete. Ca să le mai treacă euforia, afară, în stradă, s-au încins la un dans, un fel de flashmob, pe muzica interpretată de acelaşi Alec Blanche, care este şi un excelent interpret şi compozitor de muzică pentru copii.

Lică Barbu a dansat împreună cu ei, un pic mai greu deoarece avea de filmat toată scena şi aşa ceva nu se poate evita.

Ca să se sature de joacă, a doua zi, duminică, 10 noiembrie 2019, grupul ”Nino Nino” s-a organizat la ţopăială în Grădina Publică din Brăila. Un fel de picnic cu jocuri la pachet.

Copiii şi-au ales singuri ce se vor juca în parc. ”Omul negru”, ”Alege culoarea” şi ”Corabia naufragiaţilor” au fost jocurile pe care copiii le-au desfăşurat într-o veselie de au căzut aproape toate frunzele din copaci, mă rog, tot era toamnă, aţi spune, dar cine ar fi rezistat să nu ”cadă” emoţionat privindu-i pe aceşti copii în aplauzele toamnei.

Lică Barbu s-a jucat şi el într-un fel, dar a obosit într-un fel şi s-a încins la discuţii cu mămicile prezente. La o vorbă, la păpat gogoşele aduse de doamna Didina Tătaru, cum e cu votarea, chestii…

Activitatea din parc s-a terminat în stil Nino Nino”. Pe loc, la ideea lui Titirez, s-a improvizat o scenetă filmată de Ursuleţ şi de tatăl Roxanei Dan. Protagoniştii scenei filmate au fost Roxi Foxi cu surioara ei Maria, Şefulică şi Titirez.

Ce a ieşit, puteţi afla din videoclipul postat aici. Mesajul din clip vă va pune pe gânduri.

Succes, Nino Nino”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.