„Nino Nino” la Târgul de Carte de la Brăila

54

logo zambetul uneste articoleÎn perioada 4–10 septembrie 2023, la Brăila, între orele 10 și 19 are loc tradiționalul Târg de Carte de pe strada Mihai Eminescu, organizat de Primăria Brăila. Sunt prezente edituri precum Arco, Iris, Ari, Art Tudor, Cununi de Stele, Diana, Eikon, For You, Istros, Napoca Star, Nominia, Proilavia, Torest Press și Vivaldi alături de distribuitori de carte.logo bibl jud braila

Grupul de copii „Nino Nino” a participat doi ani consecutivi la acest târg şi nu avea cum să lipsească şi anul acesta, pentru a se întâlni din nou cu Victoria Furcoiu-Bunica, scriitoare de literatură pentru copii, care a reprezentat la acest târg de carte Editura Arco-Iris din Braşov.  Distinsa doamnă este binecunoscută copiilor din toată ţara, atât prin numeroasele participări la târguri de carte din mai multe oraşe, cât şi prin participarea în juriul Concursului Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, concurs organizat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Copiii din grupul „Nino Nino” au susţinut un spectacol în faţa standului de cărţi al Editurii Arco-Iris. Apoi, copiii au stat la poveşti cu Victoria Furcoiu-Bunica despre lumea copilăriei şi au plutit în magia fantastică a cărţilor.

Dragi părinţi şi dragi educatori! Îndrumaţi copiii spre o bibliotecă, spre un târg de carte, unde sigur veţi întâlni un stand cu cărţi pentru copii şi veţi avea bucuria să le arătaţi copiilor ceva nou, altceva decât e în lumea virtuală. Cartea e calea spre o lume mai bună, spre o cunoaştere adevărată. Trăim într-o societate lipsită de educaţie, lipsită de bun-simţ, lacomă după bani, o societate de consum uşor de manipulat şi asta din lipsă de educaţie, iar în acest context copiii sunt cei mai afectaţi.

Iată, dragilor, că mai sunt pe lume oameni care luptă să contrazică ceea ce am spus mai sus. Oameni care fac mari eforturi financiare ca să trimită ştafeta binelui şi a învăţăturii Lumii, necondiţionat, prin carte şi prin evenimente literare, aşa cum a fost şi cel de ieri, 6 septembrie 2023, la Târgul de Carte Brăila într-o întâlnire dintre copiii de la „Nino Nino” şi scriitoarea Victoria Furcoiu-Bunica, căreia îi mulţumim mult pentru clipele minunate petrecute împreună.

De câteva zile, s-a înscris în Grupul „Nino Nino” Elena Negoiţă, 7 ani, sora lui George Negoiţă, completând astfel grupul cu trei perechi de surori şi fraţi.

De multe ori am subliniat că „Nino Nino” este o familie şi la propriu şi la figurat.

Mulţumim copiilor, dar şi părinţilor, pentru încredere şi devotament.

„Nino Nino” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.