„Nino Nino şi Brăila”, primul pas

91
Desen de Lică Barbu
Desen de Lică Barbu

logo zambetul uneste articoleGrupul artistic „Nino Nino”, aşa cum am mai precizat, începând de anul acesta devine grupul de reportaj „Nino Nino şi Brăila”.

Asta nu înseamnă că se va renunţa definitiv la momentele artistice sau la activităţi cultural-educative. Grupul are experienţă de aproape trei ani în astfel de manifestări şi este pregătit oricând cu repertoriul de cântece, recitări şi scenete şi poate participa la astfel de acţiuni ori de câte ori se vor ivi.logo bibl jud braila

Trecerea la un nou registru de activităţi se desfăşoară în cadrul aceluiași proiect, „Zâmbetul Uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Suntem pregătiţi pentru acest drum. În bagajul grupului de reportaj avem tot ce ne trebuie: ambiţie, prietenie, curaj, cunoaştere, respect pentru oraşul nostru, imaginaţie, iubire, dăruire, valoarile urbei noastre „şi ce-o mai fi”, aşa cum spune Maria Andreea Dan, mezina grupului.

Am trasat şi subliniat în linii mari obiectivele accesibile unei activităţi de reportaj, prioritare fiind cultura şi istoria oraşului, brăilenii cu împlinirile şi neajunsurile lor, copiii cuprinşi în structuri educaţionale, copiii fruntaşi în „joaca” culturală a oraşului, interviuri cu personalităţi marcante din orice domeniu.

Vom merge peste tot în Brăila. În pieţe, pe străzi, la bibliotecă, în parcuri, la monumentele istorice, în locuri despre care brăilenii ştiu prea puţin, în cartierele mărginaşe, la sărbătorirea sau comemorarea unor evenimente culturale, „vom lua pulsul oraşului”, aşa cum menţionează Roxana Ioana Dan în prezentarea grupului descrisă într-un videoclip de promovare a acestei noi activităţi, pe care vă invităm să-l vizionaţi în acest articol.

Primul pas sau primul reportaj va fi despre emblema oraşului Brăila: ceasul din Piaţa Traian, în care vom prezenta istoria acestui obiectiv emblematic, starea lui actuală şi împrejurimile locului unde este amplasat. Tot reportajul va începe de la Bibliotecă, sediul studioului de ştiri al grupului, unde vom prezenta câteva puncte de pornire pentru reportajul despre ceasul din centru, dar şi o lucrare plastică valoroasă, realizată de un elev din Brăila, pe care lumea îl cunoaşte prea puţin.

Sperăm să putem realiza câte un reportaj în fiecare lună, dacă nu şi mai multe şi mai sperăm ca în luna martie a acestui an, dacă vor înceta restricţiile impuse de pandemie, să organizăm lansarea cărţii ,Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii (Editura Leviathan) printr-un mic spectacol susţinut de grupul „Nino Nino” alături de mulţi alţi prieteni.

Acest eveniment este şi el tot un fel de reportaj, nu?

Succes, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.