„Nino Nino” şi Ziua Internaţională a Cărţii

38
nino nino ziua int a cartii braila

logo zambetul uneste articoleSărbătorirea acestei importante zile a început de vineri, 21 aprilie 2023, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila unde, prin Proiectul Educaţional Judeţean Brăila, „Cartea, o experienţă fascinantă”, aflat la ediţia a II-a, au fost invitaţi aproape 60 de copii de la Şcoala Gimnazială ,,Mihu Dragomir” din Brăila pentru a participa la o întâlnire care, pentru unii, poate avea un mare impact emoţional adică, foarte simplu, copiii au fost călăuziţi în magia cărţilor.

 ,,Vinovaţi” de acest eveniment au fost doamna Angela Burtea, scriitor de literatură pentru copii, publicist şi profesor de învăţământ primar, Lică Barbu, prozator, autor de literatură pentru copii, coordonator al grupului de copii „Nino Nino”, Mihaela Doiniţa Stanciu, bibliotecar, Cristina Anamaria Paraschiv, fotograf de excepţie şi, bineînţeles, dragii noştri educatori, însoţitori ai copiilor prezenţi care au completat cu sensibilitate importanţa de a citi cărţi.logo bibl jud braila

La eveniment au fost prezenţi şi doi membri ai grupului de copii „Nino Nino”, cei doi fraţi, Alexandru şi Bogdan Borbely care i-au propus lui Lică Barbu, ca a doua zi, când se vor întâlni cu grupul „Nino Nino” la repetiţii să discute cu toţii despre universul captivant şi emoţionant al cărţilor. Bună idee!

Aşa că, sâmbătă, 22 aprilie 2023, la întâlnirea periodică a grupului la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, membrii grupului „Nino Nino” şi-au pus întrebarea „De ce e bine să citim?”

Toată discuţia dintre copii şi Şefulicuţă despre cititul cărţilor a fost filmată şi montată într-un videoclip pe care vă invităm să-l vizionaţi.

Neaşteptat, răspunsurile copiilor au fost interesante şi originale, ceea ce înseamnă că aceşti copii şi-au făcut temele şi asta ne determină să ne mândrim în această societate românească destabilizată educaţional şi să credem că nu e totul pierdut.

Surpriză! Grupul „Nino Nino” a fost completat cu un nou membru, Melinda Maria Silitră, o fetiţă de 8 ani, oacheşă şi isteaţă.

Melinda Maria Silitră, 8 ani
Melinda Maria Silitră, 8 ani

La întâlnirea de vineri, la care Lică Barbu a prezentat copiilor activitatea grupului „Nino Nino”, Melinda a dorit să se înscrie în grup şi a doua zi s-a prezentat la uşa sălii „Fănuş Neagu” din bibliotecă, unde au loc întâlnirile grupului.

S-a integrat repede în activităţi interacţionând cu ceilalţi copii la toate punctele de lucru planificate în această zi.

„Nino Nino” repetă intens câteva momente artistice pe care le va susţine pe 5 mai 2023 cu ocazia vernisajului expoziţiei de caricaturi şi desene realizate de membrii „Nino Nino”, Creionel şi invitaţii. Protagonistul acestei expoziţii este Bogdan Dumitru Borbely (Creionel) care va afişa mai multe caricaturi ale unor personalităţi cunoscute.

Cu acest prilej, va avea loc şi festivitatea de premiere a elevilor brăileni participanţi la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!” în cadrul căruia Asociaţia Culturală Leviathan a oferit un premiu special elevului Negoiţă George de la Şcoala Gimnazială ,,Vlaicu Vodă” Brăila pentru poezia Amintiri din copilărie.

Bravo, copii! Bravo, „Nino Nino”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.