„Nino Nino” vă iubeşte/ Primăvara vă vesteşte!

69
nino nino 1 martie 2022

logo zambetul uneste articoleCu această urare, ca în fiecare an de la înfiinţarea grupului cultural-artistic „Nino Nino”, parte integrantă a proiectului „Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, copiii dăruiesc brăilenilor primele flori de primăvară.logo bibl jud braila

Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, 26 februarie 2022, când fetiţele din grup, Roxana Ioana Dan, Maria Andreea Dan, Daria State, Marina Karina Christine Zaharia, Nira Guedenon s-au întâlnit pe strada Mihai Eminescu unde Primăria Brăila a organizat Târgul de Mărţişoare.

Atât trecătorii cât şi negustorii de mărţişoare au fost plăcut surprinşi de aceste fetiţe care le dăruiau flori, apreciind foarte mult acțiunea lor inedită.

Unii comercianţi le-au răsplătit gestul cu mărţişoare, ceea ce i-a bucurat foarte mult pe copii.

Cea mai dinamică şi cea mai vorbăreaţă a fost Miţi (Maria Dan), care voia să dăruiască flori la toată lumea.

Toată activitatea o puteţi viziona în videoclipul atașat la acest articol, montat din filmările realizate cu această ocazie.

Prin aceşti copii minunaţi şi prin căldura dăruirii lor, brăilenii au simţit că primăvara este o poveste care sigur va începe cu urarea „Nino Nino vă iubeşte/ Primăvara vă vesteşte!”

Dar activitatea nu s-a încheiat. După ce fetele au terminat de dăruit florile şi acceptând invitaţia doamnei Elena Barbu, sora lui Şefulicuţă, s-au urcat în autobuz spre locuinţa ei.

De ce aşa grabă? Pentru că acolo le aştepta un tort, dar şi multe alte surprize.

Doamna Elena Barbu este o pasionată pentru lucrurile croşetate din lână şi nu oricum. Creaţiile ei originale sunt minunat măiestrite. Animăluţe, flori, care de care mai colorate, trăistuţe ţărăneşti sunt câteva din lucrările pe care doamna de 73 de ani le croşetează zilnic şi nu din dorinţa de a le comercializa, ci pentru a le dărui nepoţilor sau oricărui copil care-i trece pragul.

Încă de la intrare, copiii i-au dăruit flori şi mărţişoare. Mare bucurie pe doamna Elena Barbu când a văzut că i s-a umplut casa cu copii şi i-a invitat la un delicios tort, nu înainte de a dărui fetiţelor câte o trăistuţă ţărănească croşetată în culori vii, atrăgătoare.

Pe mobila din sufragerie stăteau ca la expoziţie fel de fel de animăluţe, păpuşi şi flori croşetate. Fetele au fost invitate să-şi aleagă ce vor. Entuziasmate, le-au luat pe toate plecând acasă cu trăistuţele pline de lucruri croşetate, dar şi cu câte un pacheţel cu tort.

Comunicare, dragoste, dăruire, bucurie, zâmbete, toate s-au petrecut în această zi a începutului de primăvară.

Nu-i aşa că-i minunat?

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.