O raritate repertorială în primul recital din cadrul Concursului Internațional ”George Enescu” (5 septembrie 2018, București)

1507
Raphael Wallfisch. Sursa foto site Vancouver Symphony Orchestra
Raphael Wallfisch. Sursa foto: site Vancouver Symphony Orchestra

logo concursul george enescu rev leviathan.roMâine, miercuri, 5 septembrie 2018, la ora 19.00, la Ateneul Român va avea loc primul recital din cadrul ediției a XVI-a a Concursului Internațional ”George Enescu”. Programul violoncelistului Raphael Wallfisch (membru al juriului Concursului ”Enescu”) și al pianistului John York cuprinde o raritate repertorială, în primă audiție după redescoperirea partiturii: Sonata în la minor de Alexander Zemlinsky (partitura a fost redescoperită de R. Wallfisch și J. York).

Vom mai asculta: ”Alleluia pascha nostrum”, op. 85 (compus pentru Raphael Wallfisch) de Kenneth Leighton; Sonata I pentru violoncel și pian (dedicată lui Raphael Wallfisch; prima audiție – 1999) de Sir James MacMillan; Sonata în Sol de Guillaume Lekeu  (versiune pentru violoncel şi pian de Ronchini și Wallfisch).

Despre Alexander Zemlinsky, click aici

Despre Raphael Wallfisch, aici.

Despre John York, aici.

Informații la zi, imagini, comentarii despre ediția 2018 a Concursului Internațional ”George Enescu” – în Revista Culturală Leviathan, partener media al evenimentului.

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.