Proiectul „Zâmbetul uneşte” nu mai este un proiect

61
Banner2 NINO

logo zambetul uneste articolePutem afirma cu toată convingerea, chiar dacă proiectul „Zâmbetul uneşte”, ca formalitate oficială se numeşte tot un proiect, că am depăşit faza de proiect pentru că a devenit un aspect cultural-artistic de sine stătător în viaţa culturală brăileană, şi nu numai.

Un proiect, prin definiţie, este un plan de ghidare a unei activităţi, a unei construcţii sau a unei călătorii. La baza realizării unei creaţii artistice există întotdeauna un scenariu care tot proiect se numeşte.

Pe aceste considerente s-a desfăşurat şi proiectul „Zâmbetul uneşte” şi timp de un an de zile, recent împlinit, s-au atins majoritatea celor propuse în acest plan de educaţie cultural-artistică pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.logo bibl jud braila

Rezultatele vorbesc de la sine şi merită să le subliniem, nu ca să ne lăudam, ci ca să demonstrăm că acolo unde există implicare, dragoste pentru copii, răbdare, idei noi în schimbarea mentalităţilor învechite de educaţie, originalitate la rubricile propuse, curajul zâmbetului de a trece peste eşecuri, se poate realiza cu succes tot ceea ce ne propunem, cu toate lipsurile financiare.

Proiectul este absolut gratuit, iar acolo unde a fost necesar un mic buget de cheltuieli pentru finalizarea unei activităţi, părinţii copiilor au răspuns fără condiţii, Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila prin Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă ne-a oferit un spaţiu de desfăşurare şi mijloace tehnice, iar Asociaţia Culturală Leviathan prin Puşa Roth şi Costin Tuchilă a promovat toate activităţile proiectului şi a sprijinit financiar din buzunarul propriu al acestor membri ai asociaţiei, în limita posibilităţilor, ca acest proiect să funcţioneze.

În tot acest an, de desfăşurare a proiectului, ne-am străduit să ducem la îndeplinire toate punctele propuse şi astfel,

‒ am reuşit să constituim un grup de copii talentaţi, majoritatea fetiţe, pe care l-am denumit „Nino Nino”,

‒ am iniţiat diverse activităţi artistice împreună cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” şi cu Asociaţia Culturală Leviathan care au fost consemnate public în videoclipuri şi în articole publicate în unele reviste,

‒ am organizat şi desfăşurat cu succes activităţi în perioada sărbătorilor de iarnă, am donat cărţi şi îmbrăţişări brăilenilor pe străzile Brăilei,

‒ am organizat concursuri de desene cu premii,

‒ cu multe speranţe am participat la preselecţia unui concurs de televiziune,

‒ ne-am jucat „de-a reportajul” cu aparatul de filmat pe străzile Brăilei punând întrebări brăilenilor despre oraşul lor şi întrebări de cultură generală,

‒ iar mai nou, în această perioadă de restricţii, grupul Nino Nino, cu ajutorul lui Lică Barbu, emite la un post de radio online, Radio Vocativ, o emisiune care poartă denumirea proiectului.

Vedeţi ce de „am”-uri avem?

Şi atunci, proiectul nu mai este un proiect, este o trupă de copii dinamică, mereu să se implice, să facă tot timpul altceva, fără odihnă. Este o familie de prieteni. Putem afirma că proiectul iniţiat generează el însuşi alte proiecte.

Evident că se poate şi mai mult, dar din cauza acelui ,,nu avem bani” majoritatea activităţilor artistice sunt limitate.

Nu reuşim să înscriem grupul la diferite festivaluri şi concursuri pentru că se cer taxe de înscrieri, iar majoritatea fetiţelor provin din familii cu venituri modeste.

Sperăm însă că vom reuşi să publicăm o carte scrisă de fetiţele de la „Nino Nino” şi ilustrată cu desene realizate tot de ele, carte care se află în manuscris aproape gata.

În speranţa că se poate şi mai mult, şi mai bine, cu zâmbetul de pe chipul copiilor, continuăm să credem în acest vis şi vă invităm azi, 5 iunie 2020, la ora 18.00 să ascultaţi emisiunea ,,Zâmbetul uneşte” la Radio Vocativ realizată de Trupa „Nino Nino” şi Lică Barbu.

Audiţie plăcută accesând linkul:

https://radiovocativ.com/?fbclid=IwAR2qI_p5OneclxSdwAzO4sJZ57Vqv2goTheJvZ2tmf63xU-bzCo96q8o59o

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.