Pamflet: PSD lansează lung-metrajul „Cu mâinile aproape curate”

1650
Liviu Dragnea - Cod de Etica si Conduita PSD
Liviu Dragnea în lung-metrajul "Cu mâinile aproape curate"

Aflat zilele trecute la Negrești-Oaș, Liviu Dragnea, noul cappo di tutti capi al Partidului Social Democrat – unul dintre cele mai complexe sindicate din lumea criminalității politice instituționalizate din istoria recentă a României – a susținut o conferință de presă în care a prezentat amănunte inedite din culisele unui nou lung-metraj marca PSD, ce urmează a fi lansat pe piața electorală mioritică până la finele lui 2015.

Considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice social-democrate din ultimii ani, „Cu mâinile aproape curate” în regia lui Victor Ponta, este un thriller psihedelic a cărui acțiune are loc în România începutului de secol XXI. Scenariul peliculei, semnat tot de Victor Ponta, urmărește experiențele de viață ale unor membri PSD din structurile locale și centrale ale Administrației care, din neglijență sau autosuficiență, ajung să nu respecte protocoalele și procedurile standard ale grupării privind gestiunea optimă a șpăgilor, furtului intelectual și abuzului în serviciu și intră în vizorul procurorilor anti-corupție.

Pentru a evita palpitațiile inutile la care sunt supuși profesioniștii „cinstiți, respectuoși și serioși” din PSD, de fiecare dată când vreun amator intră în ghearele binomului Laura-Codruța, șefii grupării au elaborat un ghid de bune practici privind furtul intelectual, abuzul instituțional și plățile informale, editat sub forma unui Cod de Etică și Conduită. Documentul, prezentat în film ca un soi de manual doctrinar dedicat pesediștilor care vor să evite pelerinajele în str. Știrbei Vodă 79-81 din București pentru a conjuga verbul a declara, va fi folosit de către onor-conducerea partidului în procesul de reformă instituțională a grupării.

Desigur, nu toată suflarea pesedistă care se știe cu mita, furtul intectual sau abuzul pe căciulă trebuie să intre in fibrilații, se mai arată în film. Inchiziția partidului va arunca cu Codul de Etică și Conduită doar după membrii fără pedigree împotriva cărora a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Cei care au scris file semnificative de istorie pesedistă în Epoca de Aur a guvernărilor Ponta, precum și membrii de partid cu mustață și ochelari nu vor intra (deocamdată) sub incidența noilor norme de integritate.

Finalul peliculei va fi unul flamboaiant, demn de un blockbuster, a concluzionat, din spatele unui zâmbet malițios, liderul din Kisellef nr. 10. Veți vedea un mare-maestru al grupării motivând ucenicii cu un discurs despre onoare, cinste, demnitate și un comportament corect, explicându-le că PSD nu e murdar, [ci] curat acum”, în timp ce pe fundal, umbra unui personaj – care aduce puțin din profil cu Titulescu – iese ușor din cadru…

(Note: Acest articol este un pamflet şi trebuie considerat ca atare. Imaginea reprezentativă folosită este o imagine manipulată într-un program de editare digitală a fotografiilor/imaginilor).

3 COMENTARII

  1. Asta este o obisnuinta la ei.
    Nu uita ca Ponta a zis ca-si cere scuze ca a plagiat si ca a tras o invatatura din asta. Era tanar.
    Niste infectii care raman in bubele Romaniei, inexplicabil de mult.

    • PSD nu a fost niciodată un monolit… ci un soi de rețea în care diferite grupuri de interese s-au luptat continuu pentru supremație. Liviu Dragnea a fost forța motrice care a contribuit la destructuralizarea trinității Șova-Ghiță-Ponta. Dar, ca să răspund punctual la întrebare – a fost mai degrabă rezultatul unei analize, decât o informație din interior.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.