Pamflet: Klaus Werner Iohannis – noul premier desemnat

2028
Caricatura Iohannis desemnandu-se premier al Romaniei
Președintele Klaus Iohannis - caricatură

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pentru funcţia de premier al României pe Klaus Werner Iohannis, cunoscut profesor de fizică și fost prim-edil al municipiului Sibiu. 

Pot sa va spun ca nu a fost o alegere foarte dificila. Pe domnul Klaus Werner Iohannis îl cunosc de multă vreme. Sunt extrem de impresionat de activitatea sa politică, iar relația noastră se desfășoară pe baza unor angajamente asumate atât de mine, cât și de domnia sa“, a comentat președintele României.

Tototdată, Klaus Iohannis a ținut să-și manifeste nemulțumirea față de modul în care au loc, la ora actuală, consultările politice între partide și președinte. “Cred că reforma constituțională va trebui sa ia în calcul și modificarea manierei în care au loc consultările politice pentru desemnarea premierului. Actualul sistem este extrem de superficial, creând disfuncții comunicaționale majore între parteneri. Niște consultări care să dureze măcar 3-4 săptămâni, cu pauze de odihnă de 2-3 zile ar fi ideale“, a subliniat președintele.

La rândul său, noul premier desemnat a ținut să evidențieze că este onorat de propunerea președintelui, dar că nominalizarea sa nu a fost, pentru el o “surpriză“. “Sincer să fiu, mă cam așteptam la această numire. După ce am citit primul capitol din Primul Pas am știut că mai devreme sau mai târziu domnul președinte își va dori să mă coopteze în actul de guvernare“, a precizat Klaus Werner Iohannis.

Din acest motiv, vin în fața dumneavoastră cu o propunere de guvernare modernă și adaptată nevoilor dumneavoastră, și anume guvernarea prin corespondență“, a declarat noul premier desemnat. “Nu doar că o astfel de formă de guvernare va reduce extrem de mult costurile de funcționare ale guvernului, dar va oferi membrilor Executivului șansa de a împleti utilul cu plăcutul, emițând hotărâri și ordonanțe de urgență, indiferent de locul în care se află“, a mai spus acesta.

În finalul alocuțiunii sale, Klaus Werner Iohannis a anunțat că în zilele următoare va analiza câteva mii de profile de Facebook, pentru a închega o echipă guvernamentală de excepție, exprimându-și convingerea că aceasta va fi validată rapid de către Parlament.

(Notă: Acest articol este un pamflet şi trebuie considerat ca atare).

6 COMENTARII

  1. Rudy Roth, asta va fi posibil numai dupa aparitia unei noi generatii de politicieni , neinfectati de predecesori sau prin existenta unui guvern tehnocrat, apolitic, starea economica a unei natiuni fiind determinanta.

    • Marea problemă a unui guvern tehnocrat este că nu are opțiunea importantă pe care ți-o conferă decizia politică.

      Ca de exemplu, un guvern tehnocrat descoperă o problemă structurală în buget. Are opțiunea de a reduce costurile, opțiunea de a crește investițiile, opțiunea de a mări taxele. Atât prima, cât și ultima necesită decizii politice susținute în Parlament. Care Parlament nu se va inghesui să-și dea cu ciocanul virtual peste degete… în numele binelui social.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.