Pamflet: Răscoala de la filiala PSD din Dubai s-a încheiat

1055
Filiala PSD Dubai s-a transformat in pardid independent
Triada ideologic-administrativă a PSDD - Sebastian Ghiță, Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu

După aproape 2 zile de confruntări pe Facebook, Twitter și Instagram, răscoala de la filiala PSD din Dubai  s-a încheiat ieri seară prin semnarea de către cei 10 protestatari a unei declarații unilaterale de independență față de conducerea de la București a Partidului Social Democrat, un document care, potrivit lui Mihai Sturzu – purtătorul de cuvânt al răsculaților – “pavează drumul PSD Dubai ca formațiune politică suverană și autonomă“.

“Am vorbit cu doamna Daciana și luni-dimineață, la ora 5:30 mă voi așeza personal în fața Tribunalului București cu dosarul de înscriere a PSD Dubai în Registrul Partidelor Politice din România . Vreau să fiu primul la coadă, mă simt flatat de faptul că acest prim pas, al meu personal, deși mic pentru om, va fi unul uriaș pentru socialism“, a mai spus Sturzu.

Interpelat de corespondentul special al TVR în Emiratele Arabe Unite, Isăilă Gănescu, cu privire la structura de conducere a noii formațiuni politice, Mihai Sturzu a precizat că deocamdată specialiștii în resurse umane ai PSDD (preluați de la fosta filială PSD Dubai) lucrează la definitivarea unei formule optime. “Singurul lucru pe care pot să îl spun, este că mâine vom avea o ședință plenară aici la hotel (n.ed. Burj Al Arab Jumeirah Dubai) și, din ce se vede pe studii, cel mai probabil că președinte va fi domnul Victor Ponta, secretar-general, domnul Sebastian Ghiță, prim-vicepreședinte, eu, șefa PSDD-Femei, doamna Daciana Sârbu și șeful organizației de tineret, domnul Nicolae Bănicioiu, deci cam ceea ce a apărut deja pe surse în media tabloidă“, a concluzionat liderul socialist.

La rândul său, în intervenția telefonică zilnică din cadrul emisiunii Tezaur Social-Democrat, difuzată de luni până luni de postul România TV, Sebastian Ghiță a confirmat lista de nume avansată de Sturzu, exprimându-și însă rezerva față de numirea Dacianei Sârbu în funcția de președintă a organizației de femei a PSDD. “Doamna Dragotescu, să vă spun ceva. Eram aseară cu Victor (n.ed. Ponta) în jacuzzi… și i-am zis textual să n-o pună pe Daciana Sârbu la tineret. De fapt, i-am zis chiar așa. Bă Victore, tu știi că eu îți port această prietenie și acest respect, dar să știi că faci o greșeală dacă te lași intimidat de nea Ilie. Mai bine o suni pe Abramburica (n.ed. Elisabeta Andronescu) și-i oferi poziția sau, și mai bine, pe Cătălina (n.ed. Cătălina Ștefănescu) ca să-l zgândărim puțin pe Dragnea. Mai ales acum când îi va înfige cuțitu pe la spate lu’ Dănuț (n.ed. Dan Șova) și-l va da pe mâna lu’  Koveși. Ca să știți și dumneavoastră doamna Drăgotescu și telespectatorii la fel, că Liviu Dragnea are boală pe Dănuț de când i-a suflat-o pe Cătălina“, a declarat Ghiță. Totodată, întrebat de realizator dacă există și alți membri ai PSD care se vor alătura noului partid, Sebastian Ghiță a afirmat că, din informațiile existente, cel puțin o altă filială PSD se va dezafilia de la partidul din Kiseleff 10, și va adera la PSDD.

Potrivit documentelor ce urmează a fi depuse în instanță,  noua formațiune politică are ca obiectiv transformarea formei de guvernământ în România din republică semi-prezidențială, în monarhie constituțională (sultanat) care să permită apărarea drepturilor păturilor sociale defavorizate (țărani, salariați și tineri fără ocupație).

Sigla filiala PSD DubaiDin punct de vedere simbolistic, semnul electoral al Partidului Social Democrat Dubai constă în trei mlădițe de palmier ce au la baza tulpinilor înscrisă denumirea prescurtată a partidului – PSDD. Fondul semnului electoral este roșu, iar desenul celor trei palmieri precum și inițialele partidului sunt de culoare albă. Sloganul electoral al partidului, compus de Mihai Sturzu, va fi: Din Vaslui până-n Dubai, toți românii strigă vai!.

(N.B. Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.