Reducerea prețurilor la benzină și motorină, prelungită – articol de Iulia Zorzoliu

12
pret combustibil reducere

logo rubrica juridiceConform OUG nr. 131/2022 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 106/2022 pentru susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină, Guvernul a prelungit măsura acordării acestei reduceri a prețului la benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

Operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienții finali ce pot fi atât persoane fizice, cât şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite și staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare şi care acordă o reducere de preţ de 0.5 lei pe litru, inclusiv TVA, la preţul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei pe litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate.

Pe perioada de aplicare, operatorii economici care comercializează benzină și motorină prin intermediul stațiilor de distribuție vor afișa pe bonul fiscal prețul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.