Sărbătoarea FITS continuă la Sibiu

21
”Cel mai bun flamenco”. Fotografie de Maria Ștefanescu
”Cel mai bun flamenco”. Fotografie de Maria Ștefanescu

Ne apropiem cu pași repezi de ultimul weekend al celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Sălile de spectacole își așteaptă publicul, în timp ce străzile din Sibiu se pregătesc să întâmpine din nou sibienii și turiștii cu cele mai spectaculoase evenimente în aer liber, concerte live și Aleea Celebrităților care se va îmbogăți cu șase noi stele.

”Cel mai bun flamenco” a fost spectacolul care a stat pe buzele tuturor în ultimele zile, ultima reprezentație fiind programată azi, 20 iunie, la ora 18.00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Încă de la începutul carierei alături de alte companii, la fel ca în primii ani de existență a propriului său grup și până la maturitatea artistică, coregraful și dansatorul Jesús Carmona a căutat întotdeauna să prezinte lumii cultura spaniolă. De această dată, experimentele sale au continuat sub forma unei interpretări inovatoare a marilor compoziții muzicale ale Spaniei.

FITS se pregătește și de reîntâlnirea cu Pippo Delbono, care ajunge la Sibiu pentru a dărui spectatorilor ”Bucuria”, pe 20 și 21 iunie, ora 18.00, la Fabrica de Cultură UniCredit la Construcții S.A. (Sala Lulu). Orice spectacol de teatru poate deveni o călătorie, traversând diferite situații, stări de spirit și percepții, luândune prin surprindere. Punerea în scenă a unui spectacol despre Bucurie reprezintă căutarea acelei circumstanțe unice, traversarea unor râuri de sentimente extreme în încercarea de a surprinde, în final, explozia de Bucurie. Cu fiecare reprezentație, Pippo Delbono și actorii din compania sa încearcă să facă încă un pas spre acel sentiment de exaltare fără limite, de percepție pătrunzătoare.

Astăzi, 20 iunie, la ora 14.00, în curtea interioară a Primăriei Sibiu a avut loc vernisajul expoziției ”Ruinele teatrului”Dragoș Buhagiar.

Tot astăzi, George Banu s-a aflat în dialog cu Pippo Delbono, la Librăria Habitus.

”Fenomenul Woodstock”. Foto: © Krafft Angerer
”Fenomenul Woodstock”. Foto: © Krafft Angerer

Președintele Putin inagurează la Moscova Muzeul Woodstock cu ocazia celebrării a 50 de ani de la legendarul festival. Imaginați-vă ce înseamnă decadenta civilizație occidentală (re)prezentată în inima Estului! ”Fenomenul Woodstock” se joacă astăzi la ora 20.00 și mâine, la ora 18.00 la Redal Expo. Tot astăzi (orele 20.30 și 22.00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”), publicul FITS are ocazia de a asista la două reprezentații ale spectacolului ”RELIC” în care artistul grec Euripides Laskaridis se supune pe sine și pe alții unui proces de transformare și ridiculizare, care oscilează între emoție și ciudățenie totală. De la ora 22.00, Teatrul Odeon prezintă ”Gardenia”, povestea a patru generații de femei din aceeași familie care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică.

De la ora 21.30, în Piața Mare: ”Copacul care dăruiește”, instalație luminoasă UniCredit & FITS, proiectată pe Biserica Romano-Catolică. Gândurile bune transmise de public online și prin intermediul aplicației FITS 2019 se transformă în artă și în donație pentru proiectul teatral Tramvaiul Sibiu–Rășinari.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a început în 14 iunie și promite să dăruiască publicului prezent o mare de diversitate culturală și artistică. Programul festivalului poate fi consultat pe www.sibfest.ro. Organizatorii festivalului reamintesc de aplicaţia de mobil FITS2019, pusă la dispoziție cu ajutorul partenerilor UniCredit Bank, care te ajută să fii mereu conectat la tot ce se întâmplă în festival: program spectacole, bilete, locațiile spațiilor de joc, personalizare experiență FITS. Ea poate fi descărcată accesând: http://onelink.to/gjn7c2.

Biletele pentru FITS 2019 pot fi achiziționate online sau de la Agenția Teatrală din Sibiu (strada Nicolae Bălcescu 17). În timpul festivalului, Agenția va fi deschisă zilnic, între 10.00 și 20.00.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.