Seniorii şi „Nino Nino”

71

logo zambetul uneste articoleVizita copiilor din Grupul „Nino Nino” la Căminul pentru Persoane Vârstnice ,,Lacu Sărat” din staţiunea balneară Lacu Sărat, comuna Chiscani, judeţul Brăila a fost planificată încă de la începutul acestui an când micii reporteri ai ediţiei de ştiri „Nino Nino şi Brăila” şi-au propus anumite teme de abordat în ediţiile de ştiri din anul 2023.logo bibl jud braila

Ce i-a motivat pe micii reporteri? La sfârşitul anului 2022 Grupului de copii „Nino Nino” i s-a oferit Diploma de Excelenţă a Comunităţii Brăilene pentru activitatea din anul 2022, dar şi pentru că au obţinut Premiul I la Concursul Naţional „Vreau să devin reporter!”, ediţia a III-a, acestea îndemnându-i să fie și mai buni pentru a putea fi premianți și în acest an.

Copiii au înţeles că pentru a urca pe podium este necesară multă muncă, mai multă implicare şi mai multe reportaje inedite cu și despre oraşul lor.

Am relatat pe larg despre activitatea lor jurnalistică de până acum şi iată-i din nou, în plină vacanţă de vară, cu un reportaj despre beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice „Lacu Sărat”.

După ce a convenit cu administraţia căminului data şi ora întâlnirii, Şefulicuţă şi-a luat copiii de mână, îmbrăcaţi ca de sărbătoare şi au poposit vineri, 28 iulie 2023, la Căminul pentru Persoane Vârstnice ,,Lacu Sărat”, pentru a sta la „taifas” cu seniorii care aşteptau cuminţi pe scaune, ca la şcoală, să-i primească pe „nepoţeii” de la „Nino Nino”.

După ce i-a prezentat pe copiii din grup, Alma Guedenon, Nira Guedenon, Iulia Cojocaru, Marina Karina Christine Zaharia, Alexandru Borbely şi Bogdan Borbely, cărora le mulţumim pentru participare şi implicare, Şefulicuţă i-a îndemnat să pună întrebări seniorilor, întrebări specifice situaţiei din cămin, întrebări despre sănătate, despre nepoţeii lor, despre copilăria lor, despre viaţă în general.

Seniorii au interacţionat cu copiii într-o atmosferă emoţionantă şi prietenească, cu multe zâmbete.

Vă invităm să vizionaţi filmul cu conversaţia inedită dintre seniori şi copiii de la „Nino Nino”! Vizionare plăcută!

Emoţie, iubire, prietenie, poveţe, credinţă, zâmbete, ingredientele care au însoţit această întâlnire ne demonstrează că nu există conflict între generaţii. Poate doar nişte păreri şi lecţii de viaţă pe care generaţia tânără ar fi bine să și le însuşească, aşa cum de mii de ani omenii vârstnici au transmis ştafeta binelui şi a păcii următoarelor generaţii.

După discuţia cu seniorii, grupul „Nino Nino” a susţinut un mic spectacol. Copiii au cântat şi au dansat, iar seniorii au ţinut ritmul aplaudând, ba chiar au şi dansat după melodiile interpretate de  copii. Nicio urmă de bătrâneţe.

Alma, Vrăbiuţa, a încheiat spectacolul spunând silabisit: „Sfâr-şit!”

Cu promisiunea că vor reveni în vizită la acest cămin pentru a afla mai multe poveşti adevărate din viaţa seniorilor, copiii au mulţumit gazdelor pentru primirea minunată şi pentru delicioasele dulciuri pe care le-au primit.

Bravo, „Nino Nino”!

„Nino Nino şi Brăila” va continua cu noi şi noi reportaje în Brăila lor dragă.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.