Știri: 1 mai 2019 la Muzeul Național Cotroceni (București)

115
Biserica Palatului Cotroceni
Biserica Palatului Cotroceni

Miercuri, 1 mai 2019, la Muzeul Național Cotroceni, publicul este invitat să descopere saloanele oficiale, apartamentele familiei regale sau expoziția permanentă ”Biserica Mănăstirii Cotroceni, istorie, spiritualitate şi artă”, aflată în Pivnița Mare a caselor domnești ale mănăstirii din secolul al XVII-lea, ce prezintă o parte a patrimoniului recuperat aparținând Bisericii Cotroceni, ctitorie a domnitorului Șerban Cantacuzino. De asemenea, va avea ocazia să admire exponatele din cadrul ”Salonului Artelor Decorative”, expoziție temporară curatoriată de Cosmin Năsui și Georgiana Cozma, ce oferă o perspectivă asupra artelor decorative din România.

Programul de vizitare va fi de la ora 9.30 până la ora 16.00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori). Programările pentru constituirea grupurilor însoţite de ghizi se pot face telefonic, sunând la numărul de telefon 021-317.31.07 şi online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro.

Pentru accesul în cadrul muzeului este necesară prezentarea unui act de identitate în original.

Palatul Cotroceni este o reședință regală din București, care servește azi ca sediu al Președinției României. Se află în sectorul 6, pe Bulevardul Geniului nr. 1-3. O parte a palatului este deschisă vizitelor publicului din 27 decembrie 1991, când a fost inaugurat Muzeul Național Cotroceni.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.