Știri: A 53-a ediție a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (29 iunie – 7 iulie 2018)

412
festival international film karlovy_vary

rubrica corespondenta leviathan,ro logoÎntre 29 iunie şi 7 iulie 2018 se desfăşoară la Karlovy Vary ediţia a 53-a a Festivalului Internaţional de Film. Printre cele zece premiere mondiale şi două internaţionale se va prezenta noul film al unuia din cei mai renumiţi cineaşti români, Radu Jude, ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, o contribuţie originală la tema poporului şi a împăcării cu momentele traumatizante ale propriului trecut.

Regizoarea argentiniană Ana Katz aduce la Karlovy Vary o dramă de familie cu melancolie şi un umor fin, ”Călătorie la Florianopolis”. Problematica relaţiilor dintre femei şi bărbaţi apare şi în povestea rebelei adolescente carismatice, ”Licuricii dispăruţi”, a regizorului canadian Sébastien Pilote.

Caleb Landry Jones străluceşte în drama austro-americană a lui Peter Brunner, ”Până-n noapte”. Vom avea plăcerea să-i revedem și pe doi cineaşti premiaţi în trecut la Karlovy Vary, şi anume pe autorul filmului ”Zoologie”, pe rusul Ivan Tverdovský, cu ”Săritorul” şi pe israelianul Joseph Madmony, care vine pentru a treia oară cu o premieră la Karlovy Vary, de data aceasta cu drama ”Geula”.

Corespondență din Praga

Arhiva rubricii Corespondență

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.