Știri: Artistul român Szilard Gaspar la Târgul Internațional de Artă Contemporană VOLTA – New York (1–5 martie 2017)

794
Szilard Gaspar Romania Volta NY

În perioada 1–5 martie 2017, iubitorii de artă din Statele Unite ale Americii vor putea viziona lucrările artistului român Szilard Gaspar, expuse în cadrul prestigiosului Târg Internațional de Artă Contemporană VOLTA NY, desfășurat la Pier 90 din New York. Pe tot parcursul desfășurării evenimentului, Szilard Gaspar va realiza și o serie de performance-uri live, sub forma unor ”meciuri de box”, în timpul cărora va ”lupta” cu un sac de box din lut, simbolizând astfel, la nivel conceptual-vizual, lupta creatorului de artă cu materia.

Prezența lui Szilard Gaspar la evenimentul de la New York s-a datorat unei invitații primite din partea organizatorilor de către galeria de artă contemporană Zorzini Gallery din București, aflată la a cea de-a doua participare în cadrul VOLTA NY. Pentru performance-ul inedit al lui Szilard Gaspar, galeria va pune la dispoziția artistului mai bine de 500 de kilograme de lut. Standul Zorzini Gallery va mai include totodată lucrări din fibră de sticlă și bronz.

VOLTA NY a debutat în 2008, fiind o extensie în spațiul nord-american a Târgului de Artă European BASEL VOLTA, fondat la rândul său, în 2005, de către trei importanți dealeri internaționali de artă. Târgul se dorește un spațiu ideal, de mare prestigiu și vizibilitate, optim afirmării internaționale a tinerilor artiști, care au toate șansele să devină nume consacrate ale artei contemporane și totodată un târg accesibil pentru tinerii iubitori de artă și colecționarilor.

Zorzini Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă la București, în martie 2012, la inițiativa Adinei Zorzini, critic de artă și curator, al cărei program se concentrează asupra artei recente și al cărei portofoliu cuprinde, în egală masură, artiști tineri-emergenți și artiști deja consacrati, care corespund profilului estetic al galeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.