Știri: ”Bacalaureat” de Cristian Mungiu la la Festivalul Internațional de Film de la Dublin (26 februarie 2017)

1292
Bacalaureat Cristian Mungiu Festival Film

Din 16 și până pe 26 februarie 2017, la Dublin se va desfășura Audi Dublin International Film Festival (ADIFF), un eveniment care a reușit, în ultima perioadă, să-și consolideze reputația de festival care oferă publicului cele mai importante pelicule internaționale.

Potrivit organizatorilor, elementele primordiale ale ADIFF sunt un program select al celor mai interesante filme internaționale ale momentului, cele mai bune pelicule irlandeze și o retrospectivă a filmelor clasice intrate într-un con de umblă și prezența a numeroase personalități din lumea a celei de-a șaptea arte. Cu alte cuvinte un soi de Mecca a cinefililor și al celor care iubesc experiențele cinematografice.

Filmul „Bacalaureat de Cristian Mungiu va fi proiectat sâmbătă 26  februarie, de la ora 16.00, la Cineworld 9. În opinia directoarei festivalului, Gráinne Humpreys, pelicula lui Mungiu care aduce în prim plan „o poveste despre cum un tată manipulează sistemul pentru a-și ajuta fiica să aibă o carieră” se constituie într-o „radiografie perfectă a societății românești contemporane„.

Cristian Mungiu nu este la prima prezență în cadrul Festivalului de la Dublin, el repetând experiența din anul 2013, când filmul său „După Dealuri / Beyond The Hills” a fost prezentat publicului irlandez.

Proiecţia, realizată și cu sprijinul Ambasadei României în Republica Irlanda și Institutului Cultural Român – Dublin, va fi precedată de un dialog cu Adrian Titieni, interpretul principal al filmului.

Prețul unui bilet este de 11 EURO și pate fi achiziționat prin intermediul portalului ADIFF Ticket Solve.

 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.