Știri: Cartea „Anatomia ratării, tipuri și tare din România postcomunistă” de Teodor Baconschi și Dan Liviu Boeriu se lansează la Sibiu

1019
Teodor Baconschi și Dan - Liviu Boeriu - Anatomia ratării, tipuri și tare din România postcomunistă
Teodor Baconschi și Dan - Liviu Boeriu - Anatomia ratării, tipuri și tare din România postcomunistă

Mâine (26 noiembrie 2016), la orele 17.00, la Librăria Humanitas ,,Constantin Noica” din Sibiu va fi lansată cartea „Anatomia ratării, tipuri și tare din România postcomunistă„, în prezența celor doi autori Teodor Baconschi și Dan – Liviu Boeriu.

Lucrarea se dorește să surprindă și să depășească nepăsarea cotidiană răscumpărată de sporadice încrâncenări, printr-un dialog cumpănit, dar deloc lipsit de umor, purtat de doi intelectuali umanişti, constant preocupaţi de fizionomia prezentului.

Despărţiţi de aproape o generaţie, cei doi interlocutori, Dan-Liviu Boeriu şi Teodor Baconschi, au conturat lucrarea ca un schimb de idei, menit să poarte cititorul prin meandrele postcomunismului românesc, să stârnească perplexităţi şi să propună diagnostice pertinente, nu rareori surprinzătoare. Rezultatul demersului lor va fi cu siguranţă acela că, ridicând ochii de pe carte, cititorul va privi altfel lumea care-l înconjoară: ca pe o lume în care este adânc implicat şi pentru care este, la urma urmelor, măcar în parte, şi el răspunzător.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.