Știri: concert al muzicienilor români Marius Cloșca și Kara Molnar în Offenbach, Germania (6 decembrie 2016)

1968
Concert Kara Molnar și Marius Cloșca - Offenbach 2016, Asociația ARO
Sursele montajului grafic: Haakundclosca și Ziarul Românesc (Germania)

Marţi, 6 decembrie 2016, de la ora 17.00, muzicienii români  Kara Molnar (voce) şi Marius Cloșca (pian) vor cânta împreună la Grillfest în Mathildenplatz din orașul german Offenbach.

Marius Cloşcă este absolvent al Liceului de muzică „Dinu Lipatti(promoția 1999, la clasa profesoarei Ligia Pop) şi al Frankfurter Musikhochschule, unde a studiat sub îndrumarea cunoscutei Irina Edelstein. Actualmente este profesor de pian la Frankfurter Music Academy. Ca interpret, Marius Cloșca are un repertoriu extrem de vast, care pleacă de la muzica clasică și ajunge la muzică de cabaret și jazz (pentru care el însuși aranjează diferite piese). A susținut numeroase concerte solo sau alături de orchestre simfonice, în întreaga Europă.

Marius Cloșca – Rapsodia ungară nr.6, într-un concert organizat de Musicschule Scwartz

Kara Molnar este o solistă dotată cu o voce aparte, care – potrivit unui articol semnat de Vlad Negulescu și publicat în Ziarul Românesc din germania, impresionează prin “lejeritatea interpretării unor piese de virtuozitate vocală“, în general compoziții pe muzică și versuri proprii, scrise în limbile română, germană șl engleză. Kara Molnar este cunoscută în comunitatea românească din Germania și pentru rolul său din musicalul „Broken Hartz” lansat la Offenbach si compus de Thomas Gabriel, în care performează alături de cinci membre ale Asociației Românilor din Frankfurt şi Împrejurimi, ARO Rumänischer Kulturverein Frankfurt & Umgebung e.V.

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, ora 18.30, în Bernardstr. 63, Asociația ARO organizează alături de cele șase interprete din “Broken Hartz“, spectacolul “Serbarea de Crăciun ARO‘. De ora 15.30 și până la 18.30, în aceeași locație, copiii din comunitatea românească din Offenbach vor participa o întâlnire intitulată Tradiţii de Crăciun, unde li se va povesti despre tradițiile românești de Crăciun și vor participa (pe trei grupe de vârstă) la repetițiile pentru sesiunile de colindat în Frankfurt și împrejurimi, din zilele de 22 și 23 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.