Știri: Concert de colinde ,,Bucuria Crăciunului”

1305
Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI
Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI

Duminică 11 decembrie 2016, începând cu orele 17.00, Sala Mare a Palatului Național al Copiilor (Bulevardul Tineretului, nr 8-10, sector 4, București) va găzdui un spectacol de colinde, rezultat al unei colaborări inedite dintre Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI și o orchestră. În cadrul evenimentului va fi lansat CD-ul de colinde „Bucuria Crăciunului”, în interpretarea Corului Bărbătesc CANTUS DOMINI.

Corul Bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică de formație teologică și muzicală, sub bagheta Arhid. Prof. Dr. Ștefan Constantin Răzvan. Având în componența sa o largă majoritate de absolvenţi și de studenți seminariști, caracterul muzicii interpretate este în mare parte religios, dar repertoriul corului abordează şi muzica de tradiţie folclorică, prelucrată pentru cor bărbătesc de personalităţi marcante ale muzicii corale româneşti.

În actualul format, corul a obținut o serie de rezultate notabile, precum: Marele Premiu la Festivalul „Prietenii Bulgariei” – Albena, Iunie 2011; Două medalii de argint la World Choir Games – Cincinnati-Ohio, Statele Unite ale Americii, Iulie 2012; O medalie de Argint la European Choir Games – Graz, Austria, Iulie 2013; Aur și Cupă la Concursul Coral Internaţional Kadıköy Istanbul, Iulie 2014, trei premii la Concursul Internaţional Coral de Muzică „Singing World” din Sankt Petersburg, Rusia, după cum urmează: medalia de aur la secţiunea coruri pe voci egale, medalia de argint la secţiunea coruri de cameră şi premiul afecţiunii din partea publicului, obţinut în cadrul rundei pentru Grand Prix, Iulie-August 2015.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.