Știri: Concert extraordinar al Corului Madrigal la Geneva

963
Corul Madrigal Concert pentru Pace si Libertatea Religioasa la Geneva 2016

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” va susține mâine 24 noiembrie, un concert extraordinar la Geneva, la invitația Asociației Internaționale pentru Apărarea Libertății Religioase (IRLA), cu ocazia Summitului Global de Religie, Pace și Securitate, care începe astăzi (23 noiembrie) și se încheie vineri (25 noiembrie 2016). Summitul, care este organizat de IRLA în parteneriat cu Biroul Națiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului și Responsabilitatea de a Proteja (UNOPGRP) va coincide și cu aniversarea a 70 de ani de existență a asociației.

Sub bagheta Annei Ungureanu, membrii Corului Madrigal vor cânta în fața a peste 140 de miniștri și ambasadori ai ONU, în marea sală a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (World Intellectual Property Organization).

UPDATE: Pe 24 noiembrie, Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost distins cu premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”, ocazie cu care i-a fost conferit titlul de Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii. Premiul a fost acordat la Palatul Organizației Națiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace și Securitate, care are loc între 23-25 noiembrie 2016.

Este o mare onoare pentru membrii Corului Național de Cameră «Madrigal – Marin Constantin» să fie invitați să susțină acest concert, la o conferință mondială de un asemenea nivel și mai ales pe teme de pace și religie. În acest context, Corul Madrigal vine să arate cât de relevant este multiculturalismul și cât de important e să știm să ascultăm și să vorbim mai multe limbi, să fim deschiși către religia celuilalt. Vom cânta în foarte multe limbi și foarte multe stiluri, pentru a demonstra cât de mult poate să aducă pacea atât muzica religioasă, cât și muzica laică, în cadrul unui concert de o înaltă clasă profesională”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către unicul dirijor Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte pe întreg mapamondul, impunându-se astfel nu doar ca un simbol al artei interpretative românești contemporane, dar și ca un adevărat „brand de țară”.

Etalon mondial al muzicii corale camerale – cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală – caracterizat de o sonoritatea specifică (non vibrato), Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, este parte a patrimonului UNESCO încă din anul 1992.

Evenimentul din această săptămână de la Geneva nu este primul în cadrul căruia Corul Madrigal cântă pentru libertatea religioasă, ansamblul susținând în anul 2013 Concertul Libertății Religioase, eveniment organizat de Asociația Internațională pentru Apărarea Libertății Religioase (AIDLR), Asociația Conștiință și Libertate și Ministerul Culturiii din România.

În 26 noiembrie 2016, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Cantus Mundi, membrii Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantinvor concerta alături de peste 300 de copii din 15 coruri reunite din rețeaua Cantus Mundi, la finalul unui spectacol-maraton de 90 de minute, sub bagheta aceleiași Anna Ungureanu, dirijor și director artistic al programului Cantus Mundi.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.