Știri: Concert folcloric aniversar: Mariana Ionescu-Căpitănescu, 35 de ani de carieră artistică (14 mai 2023, București)

57

logo rubrica musica leviathan.roDuminică, 14 mai 2023, de la 17.00, Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, vă invită la Sala Radio la un concert aniversar dedicat solistei de muzică populară Mariana Ionescu- Căpitănescu, la sărbătorirea a 35 de ani de carieră artistică.

Mariana Ionescu-Capitănescu este o apreciată voce a folclorului oltenesc. A îndrăgit cântecul popular încă din copilărie, dar și-a început activitatea artistică profesională la vârsta de 19 ani.  La 22 de ani, a obținut cele mai importante premii din cariera sa artistică: Premiul I la festivalul național „Maria Tănase” de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul „Topul tinerilor interpreți”, organizat de Radiodifuziunea Română. Aceste premii i-au adus consacrarea artistica, urmând apoi o serie de înregistrări la radio și filmări la televiziune. Cariera sa este strâns legată de Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova.

Alături de artista aniversată, vor apărea pe scena Sălii Radio invitații Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Maria Ghinea, Alexandru Pugna, Marcela Fota, Constantin Măgureanu, Constantin Bahrin, Emil Badea, Nicu Troncea, Maria Dinu. Evenimentul va fi prezentat de Codruţa Florescu.

Coproducător: EMI TV

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti. Biletele și abonamentele achiziționate până la data de 1 mai 2023 prin iabilet.ro rămân valabile. 

Comunicat al Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.