Știri: Turneul ”Classic meets Jazz meets Folk” al artiștilor români Andreea Chira (flaut) și Adrian Gaspar (pian) în Sicilia și la Roma (1–5 aprilie 2017)

1062
Andrea Chira Adrian Gaspar Classic Meets Gypsy meets Jazz Madrid

Duetul format din naista Andreea Chira și pianistul Adrian Gaspar va susține în Italia (Enna, Catania și Roma), în perioada 1–5 aprilie 2017, un turneu concertistic în intitulat Classic meets Jazz meets Folk, în cadrul căruia artiștii vor interpretat la pian și nai diferite stiluri muzicale precum, jazz, folclor românesc, muzică lăutărească, muzică clasică și pop. Din program nu vor lipsi piese de Johann Sebastian Bach, Carl Stamitz, Charlie Parker, Adrian Gaspar, Chick Corea, Gheorghe Dinicu sau James Last.

Programul concertelor:

Sâmbătă, 1.04.2017, Auditorium ComunaleCalascibetta, Enna, Sicilia
Duminică, 2.04.2017, Palazzo Cutore, Aci Bonaccorsi, Catania, Sicilia
Luni, 3.04.2017, Scuola Secondaria di I grado Dante Alighieri di Catania, Sicilia
Miercuri, 5.04.2017, Accademia di Romania, Roma


Evenimentul este organizat de Accademia di Romania din Roma și Forumul Cultural Austriac din Roma.

Andreea Chira este o tânără naistă născută în București, cunoscută pentru colaborările sale cu orchestrele de Tineret: „Doina Dunării”, „Doina București” și „Românașul”, dar și grație concertelor susținute în Corea de Sud, Portugalia, Cehia, Franţa, Belgia, Italia, Turcia, Germania, Serbia și Austria. Are o activitate extrem de extinsă în Austria, unde a colaborat la producțiile muzicale „Hundertwasser” și „Sisi – die Seele einer Kaiserin” și a avut mai multe reprezentaţii în Pygmalion Theater, Staatstheater Bamberg, Freistadt și Schweinfurt.

Adrian Gaspar este un pianist româno-austriac, compozitor și arrangeur, care este activ în domeniile jazz, clasic, gypsy și world music. Este un călător prin diferitele sfere sonore, urmează neschimbător calea lui individuală și leagă în muzica sa cu maiestrie diferitele culturi și genuri muzicale. Adrian Gaspar a concertat alături de numeroși muzicieni de renume precum Thomas Gansch (Mnozil Brass), Alegre Correa, Lucian Nagy, Oscar Antolí, Martin Lubenov, Georg Breinschmid, Franz Hautzinger, Tom Reinbrecht, Klaus Dickbauer, Robert Bachner, Nicolas Simion, Theodore Coresi, José Areán, Wawau Adler, Diknu Schneeberger.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.