Știri: Conferința ”Bucureștiul prin hărți. O geografie socială dinamică” (15 iunie 2017, București)

888
București, hartă de la 1900
București, hartă de la 1900. Sursa: http://blog.alexgalmeanu.com/

Joi, 15 iunie 2017, ora 11.00, la Caru’ cu bere (Strada Stavropoleos nr. 5, Centrul Vechi, sector 3, București) va avea loc o nouă conferință din ciclul Povești din București”, cu titlul Bucureștiul prin hărți. O geografie socială dinamică”.  Conferențiarul lunii iunie va fi conf. univ. dr. Bogdan Suditu, autorul volumului ”Bucureștiul în locuințe și locuitori, de la începuturi până mai ieri (1459-1989)”, Editura Compania, 2016.

Pentru detalii referitoare la subiectul conferinței și la autor: http://bogdansuditu.ro/guvernanta-urbana-si-teritoriala/bucurestiul-in-locuinte-si-locuitori/

Orice oraş mare se povesteşte mereu. Povestea, făcută pentru unii din fotografii sau filme, iar pentru alţii din documente, anecdote şi destine strânse în volume, rămâne fatal parţială şi cere completări, explicaţii, note de subsol. Capitala ca spaţiu al locuirii (nu scenă a evenimentelor, nu colecţie de edificii, nu Târg al Moşilor…) e însă o cale sigură de a agrega informaţii despre oameni şi locuri, energii şi interese vitale care au construit deopotrivă ziduri şi moduri de a fi. Înţelegem «totul» aflând CINE şi CUM s-a instalat în Bucureşti, DE CE s-a mutat, UNDE şi CÂND a plecat de acolo. O astfel de poveste «interdisciplinară» ne poate spune doar cineva care ştie geografie umană şi administraţie publică, înţelege urbanism, economie şi finanţe, pune cap la cap istorie şi recensăminte, legi şi reglementări, statistici şi registre, răsfoieşte reviste, citeşte memorialistică şi urmăreşte actele de guvernare propriu-zise dincolo de discursul oficial. Marele oraş, Bucureştiul, apare astfel ca un campion al schimbării – plin de farmece şi traume, cu eroi şi hoţi, cu visători, şmecheri şi multe milioane de supravieţuitori.” Adina Kenereș.                  

http://www.compania.ro/blog/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.