Știri: Cărți frumoase la Institutul Francez din București (13 iunie–22 iulie 2017)

823
carti frumoase Sursa foto Institutul Francez din București
Sursa foto: Institutul Francez din București

Institutul Francez din București si Asociația pentru Performanță și Cultură vă invită la o întâlnire cu cele mai frumoase cărți ale anului trecut. Expoziția poate fi vizitată până pe 22 iulie 2017, în atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia, nr. 77). Program de vizitare: luni-vineri: 10.00-18.00, sâmbătă: 10.00-15.00.

Expoziția prezintă titluri premiate sau nominalizate în cadrul celei de-a cincea ediții a concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România.

Dintre cărțile premiate prezente în expoziție amintim: Marele Premiu ”Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album ”RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația ”Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte: ”Povești din Calendar” – Veronica Neacșu şi ”Kiralylany a Langpalotaban, erdelyi szasz nepmesek” – Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”.

Tot în cadrul expoziției, vă așteptăm, miercuri 21 iunie 2017, alături de prietenii de la asociația Da’DeCe la un atelier de Crescut mic, coordonat de Iulia Iordan și Laura Grünberg. În cadrul acestui atelier de vacanță vom citi, ne vom juca şi ne vom pune minţile şi sufletele la lucru pentru a găsi soluţii de dat în mintea copiilor. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar participarea este gratuită. Detalii despre înscriere și desfășurare vor fi în curand disponibile pe pagina de Facebook.

Institutul Francez din România este partener al proiectului Cele mai frumoase cărți din România încă din 2013 și contribuie în fiecare an prin a invita un specialist din domeniul cărții să facă parte din juriul de selecționare a cărților frumoase.
Expoziția face parte din proiectul Cele mai frumoase cărți din România itinerante în 2017, proiect cultural co –finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ediția 2017 a concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți va fi lansată la finalul lunii iunie, înscrierile fiind deschise pe toată perioada verii. Calendarul concursului anual a fixat jurizarea în cursul lunii septembrie, iar toate cărțile selecționate de juriu vor fi prezentate publicului într-o expoziție deschisă la finalul lunii octombrie. Invitatul Institutului Francez la jurizarea de anul acesta este Lysiane Bollenbach – autor, graphic designer, director artistic și artist vizual din Franța, care va susține și un workshop în cadrul proiectului, în luna septembrie a acestui an.

În acest an, expozițiile Cele mai frumoase cărți au poposit în mai multe locuri din țară și străinătate: Cluj, Iași, București, Londra, Leipzig, Bologna, Budapesta, Praga și Torino. Următoarele destinații sunt Mitrești (jud. Mureș), Lupeni (jud. Hunedoara), Sibiu, Timișoara, Cracovia, Frankfurt, Istanbul, Sofia.

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România.

Parteneri: Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cărții, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Francez din București, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Delegația Valonia-Bruxelles, Asociația Da`DeCe, Asociația Câte-n lună și-n mansardă, Galeria Posibilă, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Agressione Group, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Minitremu, Librăria Habitus, Asociația Harap Alb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute.

Imagini și detalii despre toate activitățile: www.celemaifrumoasecarti.ro
 
www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania
acasa@celemaifrumoasecarti.ro

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.