Știri: De Ziua Marinei Române, Corul „Madrigal” lansează videoclipul „Valurile Dunării”

33
Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. Sursa foto site-ul Festivalului ”Enescu”
Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. Sursa foto site-ul Festivalului ”Enescu”

logo rubrica musica leviathan.roCu ocazia Zilei Marinei Române, sărbătorită în fiecare an pe 15 august, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat un videoclip dedicat tuturor marinarilor și celor aflați pe mare în slujba țării.

La invitația Gărzii de Coastă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Corul „Madrigal”, dirijat de Anna Ungureanu, a filmat interpretarea celebrului vals Valurile Dunării, compus de Iosif Ivanovici, în aranjamentul realizat special pentru ansamblu de către compozitorul Sabin Păutza.

O premieră pentru Corul Madrigal, producția video a fost realizată în largul Mării Negre, la bordul navei maritime „Ștefan cel Mare” – nava „amiral” a Gărzii de Coastă.

Regia videoclipului este semnată de Emil Pantelimon. La pian interpretează Abel Corban. Producția video a fost realizată în cadrul Turneului „Ave Maria” pe care Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” îl susține la Constanța în perioada 11–16 august 2023 și se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60”, prin care ansamblul sărbătorește șase decenii de existență neîntreruptă.

Biroul de presă, Corul Național de Cameră Madrigal  Marin Constantin”, Programul Național Cantus Mundi

comunicare@madrigal.ro

Arhiva Corul Madrigal

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.