Știri: Editura Casa Radio la Festivalul Cărţilor Deschise (30 martie 2024)

10
editura casa radio (1)

Editura Casa Radio-Radio România participă la a doua ediţie a Festivalului Cărţilor Deschise de la Opera Comică pentru Copii care se desfăşoară în perioada 22–31 martie 2024.

Vom organiza sâmbătă, 30 martie, între orele 16.00–18.00, Atelierul de jurnalism pentru juniori Amuză-te şi învaţă cu Radio-Prichindel!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, prichindeii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani vor avea ocazia să înveţe cum se realizează un interviu şi o ştire de nota 10. Îşi vor exersa abilităţile de comunicare, imaginându-şi dialoguri cu personajele preferate din audiobookurile Colecţiei Radio-Prichindel. Un interviu cu Alice din romanul grafic Alice în Ţara Minunilor, creat de Alexandru Ciubotariu după romanul omonim al lui Lewis Carroll sau cu Muc cel mic, personajul lui Wilhelm Hauff, poate fi o lecţie memorabilă pentru cei care vor să înveţe cum se pun întrebările cele mai bune. Poveştile în bandă desenată şi piesele de teatru radiofonic pentru copii, cu vocile marilor actori români, alese din Fonoteca de Aur Radio România şi înregistrate pe suport digital, sunt cea mai bună sursă de inspiraţie şi creaţie pentru copii.

Ligia Necula – moderatoarea atelierului şi realizatoare la Editura Casa Radio – a ales să le spună copiilor cum pot face din pasiune o meserie şi din meserie o ocazie de învăţare prin joacă. A învățat cum să pună întrebările potrivite unor invitați și cum să transmită o știre corectă și adevărată despre un eveniment, în cadrul numeroaselor emisiuni realizate la Radio România Cultural și Radio România Actualități.

Atelierul Amuză-te şi învaţă cu Radio-Prichindel! va avea loc în Căsuţa din Copac, aflată în curtea Operei Comice pentru Copii. Pe parcursul festivalului, Colţul cu poveşti, spaţiul dedicat de Editura Casa Radio teatrului radiofonic pentru copii îi aşteaptă pe aceştia la audiţii inedite în Librăria OCC.

A doua ediţie a Festivalului Cărţilor Deschise de la Opera Comică pentru Copii se desfăşoară la sediul din Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziţionate pe timpul Festivalului de la Librăria OCC.
De asemenea, pot fi achiziționate la preț de producător de la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro).

Editura Casa Radio

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.