Știri: ”Eminescu – între umanitate și absolut”, la Accademia di Romania din Roma

789
eminescu universalitate accademia di romania roma 2017

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 167 de ani de la nașterea poetului național,  Mihai Eminescu, marți, 17 ianuarie 2017, la ora 18.30, în Sala de Conferințe a Accademiei di Romania de la Roma va avea loc conferința La visione politica di Mihai Eminescu (Viziunea politică a lui Eminescu), susținută de E. S. prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpârțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, urmată de conferința despre viața și opera poetului național, susținută de prof. Nicoleta Neșu (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca/Sapienza Università di Roma).

Vor urma un recital de poezii, prezentat de Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) – Italia și un moment artistic pe versurile lui Eminescu, prezentat de grupul Arpeggio & Roua, cu acompaniament de pian – M. Daria Trofanchouk.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS, Italia) este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și echidistantă, formata din studenti români aflați la studii în Italia. Activitățile LSRS constau atât în inițiativele sale, dar și în implicarea în diverse proiecte la care liga colaborează ca partener, realizate de asociații românești din Italia, România și nu numai. În plus, membrii ligii participă în mod regulat la evenimentele organizate de instituțiile românești aflate pe teritoriul Italiei în scopul de a rămâne la curent cu privire la noutățile despre țara noastră.

Arpeggio & Roua a luat ființă în 2015, din dorința comună a doua grupuri de a răspândi arta muzicală românească reinterpretând elemente de folclor autentic. Printre colaboratori s-au numărat  artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) Grupul Arpeggio & Roua a adus muzica românească în inima Romei (Festival dell’Avvento, MartisoRoma 2016, Festival Propatria). În palmaresul formației figurează numeroase concerte la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Românie, O poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Regăsindu-l pe Brâncuși), la ExpoMilano 2015 și recenta participare la Festivalul Internațional de Coruri ”Ioan D. Chirescu” (Cernavodă, 2016).

Intrarea este liberă.

Vezi: Ziua Culturii Naționale

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.