Știri: ”Eterna reîntoarcere” la Teatrul de Nord din Satu Mare (2 februarie 2020)

50
Fotografie de Károly Suveg. Sursa: Teatrul de Nord
Fotografie de Károly Suveg. Sursa: Teatrul de Nord

Trupa ”Mihai Raicu” vă invită duminică, 2 februarie 2020, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului de Nord din Satu Mare la tragicomedia Eterna reîntoarcere de Fredrik Brattberg. Regia spectacolului este realizată de Ioan Ardelean, care semnează şi traducerea, făcută cu sprijinul Asociaţiei dramaturgilor norvegieni. Scenografia îi aparține lui Cristian Gătina, iar muzica este compusă de Cornel Sorian. Distribuția: Mama – Alina Negrău; Tata – Ciprian Vultur; Gustav – Andrei Gîjulete.

Eterna reîntoarcere este povestea unei familii care crede că şi-a pierdut unicul fiu. Mama, pe de-o parte, s-a consolat cu ideea că viaţa trebuie să meargă mai departe şi încearcă să privească lucrurile în modul cel mai normal posibil. Iar tatăl, pe de altă parte, a refuzat realitatea şi şi-a găsit fericirea în urmărirea câinelui vecinului. Până într-o zi, când cineva bate la uşă…

În 2012 Fredrik Brattberg a câştigat Premiul Ibsen pentru piesa Eterna reîntoarcere. În 2016 piesa a fost nominalizată în Franţa pentru Le Prix Godot, în 2017 a câştigat premiul Ferdinand Vanek şi în 2015 premiul Porsgrunn Commune Culture.

Spectacol în afara abonamentelor. Preț bilet: 20 lei.

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6; telefon: 0261712106.

Interviu cu regizorul Ioan Ardelean 

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.