Știri: Expoziția filatelică ”Praga 2018” (15 – 18 august 2018)

413
Expoziția filatelică ”Praga 2018”

rubrica corespondenta leviathan,ro logoÎntre 15 şi 18 august se desfăşoară la Praga cea mai mare expoziţie filatelică, ”Praga 2018”, unde pot fi văzute patru sute dintre cele mai valoroase mărci poştale în 1500 de suprafeţe de expunere. Organizatorii aniversează 100 de ani de la fondarea Cehoslovaciei şi emiterea primei mărci poştale cehoslovace. În acelaşi timp sărbătoresc 100 de ani de la fondarea Muzeului Poştei, 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial şi aniversarea a 25 de ani de la crearea Republicii Cehe.

Expoziţia este împărţită în mai multe secţiuni: Filatelie tradiţională,  Istoria poştei, Literatura filatelică, Exponate înrămate, Filatelie modernă, Filatelie deschisă şi Valori fiscale.

Exponatele aflate în concurs pot fi admirate în Hotelul Clarion şi la Muzeul Poştei. Alte timbre sunt expuse la Muzeul ”Alfons Mucha”: emisiunile ”Hradčany” (”Oraşul Castelului”) şi ”Sokol v letu” (”Şoimul în zbor”), la care a contribuit Alfons Mucha ca autor. Expoziţia cu vânzare este găzduită de Hotelul Olympic.

Expoziţia este organizată de Asociaţia Expoziţia Mondială a Mărcilor poştale Praga 2018, al cărei membru este Asociaţia Filateliştilor Cehi. Evenimentul are loc sub egida FIP (Fédération Internationale de Philatélie). Ultima expoziţie sub egida acestei federaţii a avut loc cu zece ani în urmă la Praga, având peste 40 de mii de vizitatori.

Expoziţia este deschisă între orele orele 10.00 şi 18.00. Sâmbătă, 18 august, până la ora 16.00.

Adrese:

Expoziţia cu exponate în concurs
Hotel Clarion Congress, Freyova 33, Praha 9 

Expoziţia cu exponate în concurs

Poštovní muzeum, Nové mlýny 1239/2, Praha 1 

Expoziţia cu exponate care nu concureză:
Muzeul Mucha Panská 890/7, Praha 1 

Expoziția cu vânzare:
Hotel Olympik, U Sluncové 14, 186 76 Praha 8 

Lidia Našincová

Corespondență din Praga

Arhiva rubricii Corespondență

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.