Știri: Expoziția ”Sculptură în sticlă“ de Ioan Nemţoi la ICR Paris (18 august – 10 septembrie 2018)

341
Nemtoi - Sculpture en verre Paris

În perioada 18 august – 10 septembrie 2018, Galeria Institutului Cultural Român din Paris va găzdui expoziția ”Sculptură în sticlă” a artistului român de renume mondial Ioan Nemţoi. În timpul acestei expoziţii, vizitatorii vor putea vedea operele sale şi vor putea asista la o proiecţie a lucrărilor celebrului sculptor român.

Expoziția este deschisă în timpul orarului de funcţionare a Institutului: de luni până vineri, de la 10.00 la 13.00 şi de la 14.00 la 18.00.

Pe 22 august, Ioan Nemţoi va susţine o conferinţă despre ”Arta sticlei”, în care va expune publicului concepţia sa despre transformarea unui meşteşug în creaţie artistică, ştergerea graniţelor dintre arta decorativă şi sculptura monumentală.

Ioan Nemţoi s-a născut în 1964. Originar din Dorohoi (jud. Botoșani), s-a impus rapid în lumea artistică mondială ca fiind un adevărat virtuoz al sculpturii în sticlă. În 1995 a deschis propriul său studiou, care are acum 40 de angajaţi. Este cunoscut mondial pentru ”Roşu de Nemţoi”, o operă inspirată de răsăritul şi apusul pe dealurile moldovene, similară cu roşul din Pompei sau albastrul de Voroneţ.

Operele sale sunt comandate de preşedinţi de state, înfrumuseţează, printre altele, sedii UNICEF Mc Laren, Vaticanul, hoteluri din Viena şi parcuri din Bucureşti.

Expus în muzee ca Waterland Neeltje Jans (Olanda) şi Museum Kunst Palast (Germania), Nemţoi modelează sticla în atelierul său din Dorohoi şi îi conferă universalitate.

Artistul, astăzi în vârstă de 54 de ani, absolvent al Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti, cu licenţă în ceramică-sticlă-metal, a expus lucrări în SUA, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Germania, Olanda, Danemarca, Belgia şi Norvegia. În opinia lui Ioan Nemţoi, arta este universală şi ar trebui să fie acesibilă tuturor.

Lucrările sale fac parte din numeroase colecţii private din România şi din străinătate, ale unor personalităţi precum regele Harald al Norvegiei, Vladimir Putin, Kofi Annan, Emma Nicholson, prinţesa Margarata a României.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.