Știri: Expoziția ”România în Primul Război Mondial” la Barcelona (18 octombrie 2018 – 4 noiembrie 2018)

393
Romania in Marele Razboi-2

Cu ocazia marcării a 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial și în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, în perioada 18 octombrie – 4 noiembrie 2018 va avea loc la Barcelona expoziția România în Primul Război Mondial. Expoziția, găzduită în sediul Guvernului Militar din Barcelona (Plaça Portal de la pau, s/n, 08002 Barcelona), prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române, cu ajutorul fotografiilor, documentelor și obiectelor expuse care prezintă oameni, locuri și fapte.

Colecția de obiecte aparținând familiei Herranz-Teodorescu completează discursul istoric prezentat pe panourile cu texte și fotografii din perioada Marelui Război.

Pe lângă informaţia legată de Primul Război Mondial, această expoziție încearcă să transpună vizitatorul în perioada respectivă, prezentându-i de asemenea o documentație fotografică cu evenimentele importante, permiţându-i astfel acestuia să cunoască realitatea vieții din timpul Marelui Război.

Program de vizită: de luni până vineri de la 9.00 la 13.45.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Delegația Ministerului Spaniol al Apărării în Barcelona, Consulatul General al României la Barcelona, Muzeul Național de Istorie a României și sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.