Știri: Expoziție aniversară ”Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare” (Muzeul Colecțiilor de Artă, București)

993
Stefan Câlția Obiecte grăitoare

Expoziția ”Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare” celebrează împlinirea vârstei de 75 de ani a artistului la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111, Corp C), secție a Muzeului Național de Artă al României. Expoziția va fi deschisă până în 20 septembrie 2017. Curatori: Liliana Chiriac, șef secție Muzeul Colecțiilor de Artă și Alexandra Manole, curator la Galeria Posibilă.

stefan-caltia
Ștefan Câlția

Organizată de Muzeul Colecțiilor de Artă, în colaborare cu Fundația ”Ștefan Câlția” și cu Galeria Posibilă, expoziția cuprinde unele dintre cele mai importante lucrări de pictură semnate de Ștefan Câlția alături de obiecte personale colecționate de acesta de-a lungul timpului. Obiectele joacă un rol fundamental în crearea lucrărilor, alegerea lor fiind determinată de personalitatea artistului. Întâlnirea dintre reflecția artistului asupra acestor obiecte și vizitatori va fi descoperită prin intermediul ”Întâlnirilor audio”, înregistrări cu artistul incluse în aplicația de mobil: izi.TRAVEL.

Unică prin noile perspective de vizitare și design expozițional, ”Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare” facilitează o experiență profundă a lucrărilor. Pe parcursul a patru luni de expunere, spațiul expozițional va fi unul viu, însoțit de concerte, conferințe, întâlniri cu artistul, ateliere cu copii și numeroase activități deschise publicului, toate deschise la Muzeul Colecțiilor de Artă.

Program de vizitare: de sâmbătă până miercuri între orele 11.00–19.00.

Gratuit: prima miercuri din fiecare lună
Tarif bilet întreg: 10 lei (cu reducerile obișnuite).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.