Știri: Festivalul de Film Francofon (18–21 martie 2021, Madrid)

38
muestra-de-cine-francofono-2021-1

logo rubrica imago leviathan.roÎn fiecare an, în data de 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. În Spania, România propune anual, prin Institutul Cultural Român de la Madrid, sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei, o serie de activități prin care se subliniază afinitățile culturale și apartenența la francofonie.

Institutul Cultural Român de la Madrid va prezenta în cadrul Festivalului de film francofon 2021 filmul Balanța (1992), co-producție româno-franceză realizată de Lucian Pintilie, primul film românesc restaurat în format digital 4K.

Balanța / El roble / Le Chêne

România, Franța • 1992 • Color • 105′ • V.O.S.E.

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. (Cinemagia)

Regia: Lucian Pintilie. Scenariul: Lucian Pintilie (după romanul lui Ion Băieșu). Imaginea: Doru Mitra. Distribuție: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Dorel Vișan, Ion Pavlescu, Mariana Mihuț, Anda Onesa, Gheorghe Visu, Adrian Titieni, Virgil Andriescu. Producător: Coproducție România-Franța; MK2 Productions / Parnasse Production / Les Films du Scarabée / Studio of Cinematographic Creation / Canal+ / CNC / La Sept Cinéma.

Gen: Dramă

Premii/selecții principale: Cea mai bună actriță europeană – Maia Morgenstern, Premiile Academiei Europene de Film, 1993; Cea mai bună actriță, Festival de Film de la Geneva, 1992; Cea mai bună actriță, Premiul UCIN, 1993

Festivalul de Film Francofon, Madrid (18–21 martie 2021)

Data proiecției: duminică, 21 martie, la ora 18.00

Loc: Cines Embajadores (Glorieta Sta. María de la Cabeza, 5, 28045 Madrid)

Biletele se procură de la casă în ziua proiecției, începând cu ora 16.oo sau pe https://www.reservaentradas.com/cine/madrid/cineembajadores/

Noutate: Filmele prezentate in cadrul celei de a VI a Muestra de Cine Francófono vor putea fi urmărite și pe platforma FILMIN (în curs de actualizare).

Comunicat al ICR Madrid

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.