Știri: Festivalul Internaţional de Film ”Febiofest”, ediția a XXV-a (15–23 martie 2018, Praga)

467
febiofest 2018 praga

rubrica corespondenta leviathan,ro logoFestivalul Internaţional de Film ”Febiofest” a ajuns la aniversarea a 25 de ani de la fondare. Joi, 15 martie 2018, la Praga, festivalul îşi aniversează un sfert de secol de existenţă. Ediția aniversară oferă mai multe filme în mai multe oraşe, dar şi oaspeţi cunoscuţi şi o serie de noutăţi.

”Febiofest” a crescut de zece ori în această perioadă. ”Acum spectatorii sunt din toate categoriile de vârstă şi sociale”, a spus Fero Fenič, preşedintele şi fondatorul festivalului. Atracția principală a ediţiei a XXV-a o reprezintă Charles Aznavour, care va primi la deschiderea oficială Premiul Kristián.

Festivalul va include şi secţiunea ”Best of”, care prezintă zece filme preferate de public, prezentate pentru prima oară la edițiile trecute ale ”Febiofest”. Pe lângă secţiunea ”Best of”, în Piaţa Václavské (Venceslav) s-a deschis în de 9 martie un cort special, unde li se oferă gratuit spectatorilor filme legate tematic de aniversarea a 100 de ani de la fondarea statului cehoslovac.

Festivalul Internaţional de Film ”Febiofest” se va desfăşura la Praga în perioada 15–23 martie 2018, după care se va muta în alte 16 oraşe din toată Cehia.

Detalii aici.

Lidia Našincová

Corespondență din Praga

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.