Știri: Lansare de carte: ”Leipzig–București–Lipscani: o poveste europeană” (15 martie 2018, Leipzig)

553
Leipzig–București–Lipscani o poveste europeană

logo carte rubrica leviathan.roMuzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe, în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig 2018 (Messe-Allee nr. 1), la evenimentul prilejuit de lansarea albumului ”Leipzig–București–Lipscani: o poveste europeană”, realizat de specialiști ai instituției. Lansarea va avea loc joi, 15 martie 2018, între orele 15.00–16.00, la Standul României, Hala 4, E501. Vor participa Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București și editorul cărții împreună cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Moderator va fi Jan Cornelius, iar interpret Sorin Georgescu.

România este țară invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig 2018.

Programul evenimentelor românești ce debutează pe 15 martie: https://zoom-in-romania.ro/programm/

Reamintim că expoziția ”Leipzig–București–Lipscani: o poveste europeană”, vernisată pe data de 6 martie, poate fi vizitată până pe data de 15 martie 2018. Organizată de Muzeul Municipiului București și găzduită în prezent de Primăria Orașului Leipzig (la adresa: str. Martin Luther Ring 4-6), aceasta va putea fi ulterior vizitată în perioada 12 aprilie–6 mai 2018 la Centrul Comercial Promenaden Hauptbahnhof Leipzig. În cadrul expoziției poate fi vizionat și un film documentar despre fenomenul Lipscani.

Muzeul Municipiului București prezintă pentru prima oară publicului german istoria comerțului de lipscănie determinat de târgurile sezoniere care au fost organizate de municipalitatea orașului Leipzig încă din secolul al XVI-lea. În spațiul german nu se știe de existența în orașe din Muntenia și Oltenia a unor străzi istorice Lipscani, care au apărut datorită acestui comerț încă din secolul al XVII-lea.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București pentru strângerea legăturilor cu orașul Leipzig și spațiul economic româno-german.

Alte știri despre Muzeul Municipiului București 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.