Știri: Cătălin Milea participă la Festivalul Internațional ”Jaffa Jazz” (4 – 6 octombrie 2018, Israel)

361
Cătălin Milea
Cătălin Milea

logo rubrica musica leviathan.roSaxofonistul Cătălin Milea va participa în programul muzical al Festivalului Internațional ”Jaffa Jazz ”organizat la Complexul de Arte Nisan Nativ în perioada 4 – 6 octombrie 2018, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Alături de Cătălin Milea, vor participa și peste 43 de muzicieni de jazz din Israel și 12 din străinătate. Programul festivalului se va desfășura la Complexul de Arte Nisan Nativ din Yaffo (Str. Noam nr. 5), fiind dedicat unor personalități ale jazz-ului internațional, și va cuprinde piese muzicale create și consacrate de aceștia.

Programul concertelor la care va participa artistul român:

Joi, 4 octombrie 2018, ora 20.00 – ”Another Brick in the Wall”, tribute to Pink Floyd. Bilete: https://x.hotjazz.co.il/announce/60514 sau la telefon: 03-5733001

Joi, 4 octombrie 2018, ora 0.30 – Jam Session

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 11.00 – ”Another Brick in the Wall”, tribute to Pink Floyd. Bilete: https://x.hotjazz.co.il/announce/60514 sau la telefon: 03-5733001

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 15.00 – ”Raindrops Keep Falling On My Head”, tribute to Burt Bacharach. Bilete: https://x.hotjazz.co.il/announce/60518 sau la telefon: 03-5733001

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 0.30 – Jam Session

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, ora 22.30 – ”Jazz Unites People”, concert cu participarea tuturor artiștilor internaționali din program. Bilete: https://x.hotjazz.co.il/announce/60529 sau la telefon: 03-5733001.

Prietenii ICR Tel Aviv beneficiază de o reducere de preț la cumpărarea telefonică a biletelor la concerte până în data de 30 septembrie 2018, ora 12.00. Detalii la telefon: 03-5733001

Cătălin Milea este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români ai noii generații. Deţinător a numeroase premii internaţionale, artistul român şi-a început studiile de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire şi la Hague Royal Conservatory. În perioada 2008 – 2010, Cătălin Milea a primit bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a înregistrat albumele ”Re-Bop Unit featuring Dick Oatts”, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, şi ”Something for Now”, înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea). El este, de asemenea, redactor-șef al primei reviste româneşti de jazz: ”Jazz Compas”.

Multi-instrumentistul Cătălin Milea este un muzician foarte apreciat atât pentru versatilitatea sa în diferitele stiluri muzicale abordate (jazz, funk, soul, hip-hop, world music, nu-jazz, rock, electro, improvised music) cât și pentru folosirea unui registru larg de instrumente de suflat care include toate tipurile de saxofoane (sopranino, sopran, alto, tenor, bariton, bas), flaut și flaut alto, EWI (electronic wind instrument), clarinet si clarinet bas, trompetă si fligorn, caval, dijderidu, fluiere, dar și alte instrumente de suflat sau percuție. Cunoscut pentru capacitatea sa de a se adapta într-o multitudine de grupuri în același timp, acesta e capabil să performeze simultan atât ca sideman (colaborator), cât și ca lider în condiții stilistice care variază de la un grup la altul. Ipostazele în care acesta activează cântând la mai multe instrumente sunt Imagination Orchestra (muzică improvizată), Romanian Jazz Collective (modern big-band jazz), Urma (rock), Big-Band Radio (mainstream jazz), Tribute to Mohamad Rafi (bollywood, world music), Emil Bîzgă Quartet (etno-jazz), European Contemporary Orchestra sau Orchestra Națională Radio (modern classical), Pierre Dunker Q-tet (latin jazz), Giovanca (pop, soul) și altele. Printre muzicienii cu care acesta a colaborat se numără: Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu.

Festivalul Internațional ”Jaffa Jazz” reunește peste 43 de muzicieni de jazz de prestigiu din Israel și 13 artiști de jazz din țări precum Finlanda, Franța, Suedia, Cipru, Elveția și România. Partenerii ediției 2018 a festivalului sunt: Ministerul Israelian de Externe, Uniunea Israeliană a Muzicienilor, Primăria Tel Aviv-Yafo, Rimon School of Music din Israel, Centrul de Muzică Felicja Blumenthal din Tel Aviv și alții.

Programul complet al festivalului: http://eng.hotjazz.co.il/jaffa-jazz-festival-2018-yafo-jazz/

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.